Οι βροντερές παρουσίες στο Καλλιμάρμαρο και οι απουσίες του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»»

Οι βροντερές παρουσίες στο Καλλιμάρμαρο και οι απουσίες του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»»

Ηλίας Λαλιώτης 15:06 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 23.09.2024

Υψηλοί προσκεκλημένοι βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά υπήρχαν και ηχηρές απουσίες.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες μορφές της ιστορίας του Παναθηναϊκού, που συνέδεσαν το όνομά τους με τον Παύλο Γιαννακόπουλο ήταν εκεί για να τιμήσουν τον κορυφαίο παράγοντα στην ιστορία του συλλόγου.

Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Κώστας Τσαρτσαρής, Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά και πολλά ακόμα από τα «παιδιά» του (Λάζαρος Παπαδόπουλος, Γιόνας Ματσιούλις, Νίκος Παππάς, Γιάννης Γιαννούλης) ήταν εκεί. Ακόμα κι ένας «αντίπαλος» για πολλά χρόνια, ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο βρέθηκαν κι άλλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού. Ο Μίμης Δομάζος, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Νίκος Λυμπερόπουλος κάποιοι εξ αυτών.

Λαμπρή κι αξέχαστη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, «θολή» εμφάνιση που θα ξεχαστεί από τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

00:03 - 22.09.2024

Λαμπρή κι αξέχαστη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, «θολή» εμφάνιση που θα ξεχαστεί από τον Παναθηναϊκό

Σε μια μαγική και ιστορική βραδιά μπροστά σε 50.000 φιλάθλους που τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου στο Καλλιμάρμαρο, ο Παναθηναϊκός AKTOR «λύγισε» απο τις απουσίες και ηττήθηκε 64-75 από την Παρτιζάν.

Εκεί ήταν φυσικά και οι εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων του ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ, ο CEO της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο πρόεδρος της FIBA, Σεΐχης Αλ Θάνι. Την Stoiximan BGL εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ευθύμης Ρεντζιάς και ο αγωνιστικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Νέτσης. Από την πολιτεία ξεχώρισε φυσικά η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μάλιστα έκανε και δηλώσεις στην κάμερα του Sportal.

Αντίθετα, δεν εθεάθη στο Καλλιμάρμαρο κανένα από τα ισχυρά στελέχη της ΕΟΚ, όπως ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος, παρά μόνο το μέλος Γιάννης Ηλιόπουλος (εκπρόσωπος ΕΣΑΚΕ).

Φυσικά, αισθητή ήταν και η απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μια απουσία άδικη κατά γενική ομολογία, για μια τιμωρία με αφορμή αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, που ουδεμία σχέση είχε με το τουρνουά που διοργανώνει ο ίδιος, υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, στη μνήμη του πατέρα του και κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού κι ευρωπαϊκού μπάσκετ, Παύλου Γιαννακόπουλου.