Ο Οικονομόπουλος στο Sportal: «Τιμή και μόνο που ανήκω στον Ολυμπιακό - Η πιο δυνατή στιγμή η αγκαλιά της μητέρας μου»

Ο Οικονομόπουλος στο Sportal: «Τιμή και μόνο που ανήκω στον Ολυμπιακό - Η πιο δυνατή στιγμή η αγκαλιά της μητέρας μου»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:57 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 14.08.2024

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Νέων, μιλάει στο Sportal για την μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό, το μέλλον του, αλλά και την... αγκαλιά της μητέρας του μετά το τέλος του μικρού τελικού.

«Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάναμε. Ζούμε σε πελάγη ευτυχίας ακόμα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Σωτήρη Οικονομόπουλου στην μεγάλη συνέντευξή του στο Sportal, μετά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Νέων της Κρήτης.

Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στον Πανερυθραϊκό και την Elite League, μέτρησε 10.7 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3.1 ασίστ στο Πανευρωπαϊκό, όντας ένας εκ των κορυφαίων της Γαλανόλευκης στο δρόμο για το μετάλλιο.

Η συνέντευξή του στο Sportal κράτησε περίπου 20 λεπτά, με τον ίδιο, παρότι μαγκωμένο, καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχε βρεθεί μπροστά στην κάμερα, να τα λέει εξαιρετικά και να δείτε και το πόσο μετρημένος είναι, αλλά και το πόσο θετική αύρα εκπέμπει σαν άνθρωπος. Βέβαια, όταν η κουβέντα πήγε στην μητέρα του και στην αγκαλιά της μετά το τέλος του μικρού τελικού με το Βέλγιο, το πρόσωπό του έλαμψε από χαρά, ειδικά τη στιγμή που αναφέρθηκε στις θυσίες που έχουν κάνει για εκείνον οι γονείς του.

Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο «Nalu», με την βοήθεια του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του μαγαζιού της Παραλιακής, Μπάμπη Γιαννικόπουλου, ενώ κάμερα και μοντάζ ανέλαβε ο Χρήστος Τσουκαλάς.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη του Σωτήρη Οικονομόπουλου στο Sportal:

«Το γνωρίζαμε πως δεν μας περιμένει κανείς. Ο στόχος ήταν για πολλούς να σώσουμε την κατηγορία. Παιχνίδι με το παιχνίδι το πιστεύαμε. Τα πρώτα δύο δεν ήταν καλά και χτίζαμε στις καλές εμφανίσεις. Μετά την Ισλανδία στόχος ήταν η τετράδα. Προσπαθήσαμε να απομονώσουμε τα πάντα. Δεν μας πίστευε κανείς και τα σχόλια ήταν κυρίως αρνητικά. Καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε που είναι πραγματικά σπουδαίο. Υπήρχε στο μυαλό μας πως ήταν ευκαιρία. Ήμασταν στην έδρα μας και ήταν ευκαιρία. Ήταν η τελευταία χρονιά για εμάς τους 2003. Ήταν η τελευταία μας χρονιά και θέλαμε να το ευχαριστηθούμε», τόνισε σχετικά με την... δυσπιστία που αντιμετώπισε η Εθνική Νέων.

Για την επιστροφή μετά την μεγάλη ήττα από την Γαλλία στον ημιτελικό, ο Σωτήρης Οικονομόπουλος είπε πως: «Ίσως να είχαμε ακόμα στο μυαλό μας την ήττα αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ήταν μια κακή εμφάνιση. Δεν λειτούργησε τίποτα. Οι Γάλλοι ήταν από τα αδιαμφισβήτητα φαβορί. Σίγουρα μας πείραξε. Από εκεί και πέρα είπαμε πως παίζουμε για ένα μετάλλιο. Πρέπει να προχωράς και ήταν ούτως η άλλως μεγάλος ο στόχος του μεταλλίου. Κάναμε μια μεγάλη συζήτηση σαν ομάδα και καταφέραμε εν τέλει να πάρουμε το μετάλλιο».

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, ο Λευτέρης Μαντζούλας, ο Νάσος Μπαζίνας και ο Βαγγέλης Ζούγρης είχαν σημαντικό ρόλο στις αντρικές ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος, κάτι που βοήθησε, σύμφωνα με τον «Οικονομό» στην ετοιμότητά τους στο τουρνουά της Κρήτης.

«Όσο περισσότερο παίζεις και όσο καλύτερα προπονείσαι, τόσο καλύτερα αποδίδεις. Είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε, να κάνουμε λάθη, να μαθαίνουμε από αυτά. Είχαμε παίξει όλοι και είχαμε πάρει ένα βάπτισμα του τι θα πει αντρικό μπάσκετ», τόνισε, πριν μιλήσει για τον Ολυμπιακό, στον οποίο και ανήκει.

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Μόνο που ανήκω εκεί είναι τιμή μου. Είναι άλλο επίπεδο εκεί και πολύ πιο δύσκολο. Ακόμα και με τους πρωταθλητές που παίξαμε δεν είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ να γνωρίζω για το μέλλον. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θα ήταν τεράστια τιμή να με κρατήσουν.

Πέρσι στις προπονήσεις μάρκαρα τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ήταν από τα πιο δύσκολα. Από εκεί και πέρα, όταν έχεις παίξει με τέτοιους παίκτες, αντιλαμβάνεσαι πόση δουλειά χρειάζεσαι σε όλα τα κομμάτια. Βελτιώνεσαι όμως τόσο πολύ που μου δίνει μεγάλη χαρά που το έζησα», είπε.

Μετά το τέλος του μικρού τελικού, ο Σωτήρης Οικονομόπουλος και η μητέρα του μας χάρισαν μια σπουδαία στιγμή, με τον διεθνή γκαρντ να χάνεται στην αγκαλιά της και να κλαίνε και οι δύο από χαρά. Ο 20χρονος λοιπόν, μιλώντας για αυτή τη στιγμή, πραγματικά έλαμψε ολόκληρος!

«Ήταν με διαφορά η πιο δυνατή στιγμή. Οι γονείς μου ήταν πάντα εκεί για εμένα. Πάντα είναι από πίσω και με στηρίζουν. Αυτή η διάκριση και την επιτυχία την οφείλω σε αυτούς και ήταν δικαίωση για την στήριξη και τη γκρίνια. Όταν είδα τη μαμά μου να λυγίζει δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Ήταν μια απίστευτη στιγμή. Ήταν η πιο δυνατή στιγμή του τουρνουά. Η αγκαλιά της μαμάς. Θα την θυμάμαι πάντα».

Πάλι καλά που η Εθνική μας θα έχει τον Τόμας Ουόκαπ

Πάλι καλά που η Εθνική μας θα έχει τον Τόμας Ουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ, για τον οποίο τόσα και τόσα απαξιωτικά σχόλια έχουν γραφτεί, θα είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο η Εθνική θα στηρίξει όλη της την προσπάθεια στο Παγκόσμιο του 2023. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Τέλος, η ερώτηση ήταν απλή και ξεκάθαρη. Αυτό το μετάλλιο μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα μήνυμα στις ομάδες πως πρέπει να δώσουν χώρο στα νέα παιδιά;

«Για εμένα το πιο σημαντικό είναι πως πετύχαμε έστω και την τελευταία στιγμή έναν στόχο που είχαμε από μικρά παιδιά, ένα μετάλλιο με την Εθνική. Εμείς είμαστε εδώ, δουλεύουμε και θέλουμε την στίριξη των ομάδων και τις ευκαιρίες μας. Θα κάνουμε και τα λάθη μας. Θέλει υπομονή και από εμάς. Από εκεί θα έρθουν όλα και θα πάρουμε την ευκαιρία μας».