Ο Νίκολα Τόπιτς χειρουργήθηκε στο γόνατο - Χάνει όλη τη rookie σεζόν του με τους Θάντερ

Ο Νίκολα Τόπιτς χειρουργήθηκε στο γόνατο - Χάνει όλη τη rookie σεζόν του με τους Θάντερ

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 25.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 25.07.2024

Την πρώτη του χρονιά στο NBA ο Νίκολα Τόπιτς θα την περάσει ολόκληρη ως τραυματίας. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ανακοίνωσαν πως το χειρουργείο του 20χρονου γκαρντ στο γόνατο πήγε καλά, αλλά δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε για... δείγμα την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Εξ αρχής είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα που είχε στο γόνατο και αυτό αποτέλεσε τον βασικό λόγο που δεν τον επέλεξαν στο No 4 του Draft οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Ή έστω στο No 8.

Ο Νίκολα Τόπιτς όμως, ανήκει στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που δεν δίστασαν να τον τραβήξουν από τη λοταρία στο No 12 (παρά την εξακριβωμένο τραυματισμό του) και πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία για το που θα παίξει την νέα σεζον: Στο NBA ως rookie ή στον Ερυθρό Αστέρα για μία σεζόν ακόμα; Η απάντηση είναι... πουθενά!

Διότι, ο 19χρονος από το Νόβι Σαντ της Σερβίας, χειρουργήθηκε στο γόνατο και όπως εξήγησαν οι Θάντερ, όλα πήγαν μια χαρά. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι τον περιμένουν άμεσα για αγωνιστική δράση. Η αποθεραπεία του θα διαρκέσει όλη την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και ουσιαστικά από τώρα και στο εξής προετοιμάζεται για τη σεζόν 2025-26.

Ο Βούλγαρος και ο Ιάπωνας που απαρνήθηκαν το NBA: Η κοινή απόφαση των Βεζένκοφ και Ουατανάμπε, που έκαναν αυτό που έλεγε η καρδιά τους
NBA

09:28 - 24.07.2024

Ο Βούλγαρος και ο Ιάπωνας που απαρνήθηκαν το NBA: Η κοινή απόφαση των Βεζένκοφ και Ουατανάμπε, που έκαναν αυτό που έλεγε η καρδιά τους

Και οι δύο είχαν εγγυημένα συμβόλαια στα χέρια τους για τη νέα σεζόν του NBA. Ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Γιούτα Ουατανάμπε όμως, προ της επιθυμίας τους να επιστρέψουν εκεί που νοιώθουν ότι ανήκουν, αρνήθηκαν σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια (συνολικά) και αποχαιρέτησαν τον «μαγικό πλανήτη». Οι Αμερικάνοι... απορούν με τις αποφάσεις τους, αλλά πέραν από τα χρήματα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που επηρεάζουν τις ανθρώπινες επιλογές.

Αν ήταν υγιής, η ομάδα από την Οκλαχόμα Σίτι σκεφτόταν σοβαρά να τον τοποθετήσει μονομιάς στο ρόστερ της, γι' αυτό άλλωστε υπέγραψε απευθείας μαζί του το πρώτο του εγγυημένο συμβόλαιο: Δύο χρόνια για 10 εκατομμύρια δολάρια, με team option επέκτασης για τρεις σεζόν ακόμα. Δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2029.

Υπήρχε βέβαια αρχικά και η επιλογή να επιστρέψει για μία ακόμα... εμπειρία με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν υπαρκτή. Τελικά όμως, θα αφεθεί ολοκληρωτικά στα χέρια των γιατρών, των φυσικοθεραπευτών και των γυμναστών που θα φροντίσουν σωματικά να είναι έτοιμος σε ένα χρόνο από τώρα.