Όλεκ Μπαλτσερόφσκι: «Αν η Μάλαγα έπαιζε στην Euroleague, θα ήταν τουλάχιστον στα play-in»

Όλεκ Μπαλτσερόφσκι

i

© INTIME

Όλεκ Μπαλτσερόφσκι: «Αν η Μάλαγα έπαιζε στην Euroleague, θα ήταν τουλάχιστον στα play-in»

Μιχάλης Καλογήρου 13:21 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 18.10.2024

Ο πρώην ψηλός του Παναθηναϊκού, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, μίλησε στην ισπανική MARCA για την προσαρμογή του στην Μάλαγα και τους στόχους της Ισπανικής ομάδας για την φετινή σεζόν.

Μπορεί το πέρασμά του από την Ελλάδα να μην ήταν αυτό που περιμένε, ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι όμως, βρίσκεται πλέον στην Ισπανία και την Ουνικάχα Μάλαγα. Η Ισπανική ομάδα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν, αφού μετρά μόνο νίκες την φετινή χρονιά, ενώ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Ισπανικό Σούπερκαπ. Παράλληλα, είναι πρώτη στην ACB με 3/3 νίκες.

Ταλαιπωρία στην πτήση της επιστροφής του Παναθηναϊκού από τη Μαδρίτη - Έμειναν τρεις ώρες στο αεροδρόμιο
EUROLEAGUE

08:33 - 18.10.2024

Ταλαιπωρία στην πτήση της επιστροφής του Παναθηναϊκού από τη Μαδρίτη - Έμειναν τρεις ώρες στο αεροδρόμιο

Μετ΄ εμποδίων έγινε η επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, καθώς οι «πράσινοι» περίμεναν περίπου τρεις ώρες στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης μέχρι να αναχωρήσουν με προορισμό το «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Πολωνός σέντερ της ομάδας μίλησε σε ισπανικό μέσο για την προσαρμογή του στην ομάδα, ενώ δήλωσε πως αν η Μάλαγα αγωνιζόταν στην Euroleague, θα έμπαινε τουλάχιστον στα play-in. Η Ουνικάχα αγωνίζεται φέτος στο BCL, με την τελευταία της παρουσία στα σαλόνια της Euroleague να είναι πίσω στην σεζόν 2017-18, όταν τερμάτισε στην 9η θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαλτσερόφσκι:

Για την προσαρμογή στη Μάλαγα και την ομάδα:

«Νομίζω πάει πολύ καλά. Όλοι με βοηθούν καθημερινά, οι παίκτες, το επιτελείο, οι προπονητές να μάθω τα συστήματα και να μπω στον ρυθμό της ομάδας... Νιώθω πολύ καλά, βελτιώνομαι κάθε μέρα, ταιριάζω καλύτερα στην ομάδα».

«Για μένα η άμυνα είναι πολύ πιο εύκολη. Δεν έχασα την εμπιστοσύνη μου σε αυτή πέρυσι. Σιγά σιγά, εμείς στις προπονήσεις ψάχνουμε λύσεις, ώστε να έχω όσο γίνεται περισσότερες μπάλες. Βρίσκοντας τα εύκολα σημεία μου, αυτό θα έρθει από μόνο του. Όλα θα κυλήσουν».

Για το τι ζητάει ο προπονητής από εκείνον:

«Όσον αφορά το παιχνίδι μου, δεν έχουμε μιλήσει ακριβώς για το τι θέλει από μένα. Θέλει αυτό που κάνω ήδη. Αμύνομαι πολύ καλά και μετά στην επίθεση τελειώνω όσες μπάλες μπορώ. Προσπαθεί να με βοηθήσει κάθε μέρα. Είναι ένας προπονητής από τον οποίο μπορώ να μάθω, θέλει να με βοηθήσει και το χρειάζομαι κι εγώ. Είμαι ένας νέος παίκτης που πρέπει να μάθει πράγματα και χρειάζομαι κάποιον να μου δώσει συμβουλές, να με κάνει καλύτερο».

Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας:

«Ξέρουμε ότι παίζουμε πολύ καλά, είμαστε σε καλό μομέντουμ αυτή τη στιγμή και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τα μυαλά μας να πάρουν αέρα. Γιατί από εκεί μπορεί και να πέσουμε πολύ γρήγορα. Ναι, βλέπω τους εαυτούς μας ικανούς να αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα, έχουμε ήδη δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε την Ρεάλ, για παράδειγμα στον τελικό του Σούπερ Καπ. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας».

«Νομίζω ότι ναι, αν αγωνιζόμασταν στην φετινή Euroleague, θα μπαίναμε στα play-in τουλάχιστον...Όλοι είναι συνδεδεμένοι, είναι σαν μια οικογένεια και αυτό βοηθάει πολύ μακροπρόθεσμα, μπροστά στο τέλος της σεζόν».

Για τους στόχους της ομάδας για φέτος:

«Αν ρωτήσετε κάθε παίκτη έναν προς έναν, θα σας πουν ότι ο στόχος είναι να κερδίσουμε το Basketball Champions League, την ACB League και το Copa del Rey. Αν δεν βάλεις υψηλούς στόχους, δεν θα τα καταφέρεις στο τέλος. Πιστεύουμε και θέλουμε να το κάνουμε. Μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα».