Το 2024 είναι η χρονιά του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι με 4 κούπες σε 5 μήνες!

Το 2024 είναι η χρονιά του Όλεκ Μπαλτσερόφσκι με 4 κούπες σε 5 μήνες!

Χρήστος Τσάλτας 10:30 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 24.09.2024

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι ήταν μέλος του Παναθηναϊκού στην εκπληκτική σεζόν 2024-25, όμως η συλλογή τίτλων συνεχίστηκε και αφού αποχώρησε από το τριφύλλι για την Ουνικάχα Μάλαγα.

Το καλοκαίρι του 2023, με εντολή του Εργκίν Αταμάν, ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος ερχόταν από παραγωγικές σεζόν και έδειχνε ικανός να πάει άμεσα στο επόμενο επίπεδο. Το ίδιο καλοκαίρι άλλωστε βρέθηκε στο Summer League, όπου και αγωνίστηκε με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.

Στη διάρκεια της σεζόν ο Πολωνός σέντερ ωστόσο δεν κατάφερε να βρει χρόνο και ρόλο στην ομάδα του τριφυλλιού, καθώς ο ανταγωνισμός και το πολύ υψηλό και καταιγιστικό επίπεδο της Euroleague δεν του επέτρεψαν να προσαρμοστεί πλήρως και να μπει στα παπούτσια που ήθελε μια ομάδα του διαμετρήματος του Παναθηναϊκού.

Παρ' όλα αυτά, έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του, προκειμένου οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στην κορυφή. Αυτό γιατί το τριφύλλι κατέκτησε τόσο την Euroleague, όσο και το πρωτάθλημα Ελλάδας, σε ένα μαγικό φινάλε σε μια πολύ μεγάλη σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2024 ήταν διαφορετικό για τον ίδιο. Η έλευση του Ομέρ Γιουρτσεβέν ουσιαστικά τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό, με τα λόγια του Εργκίν Αταμάν ωστόσο να είναι ενδεικτικά για την ποιότητά του.

«Θα χρειαστώ ένα λεπτό για να κάνω μία ανακοίνωση. Σήμερα ήταν η τελευταία προπόνηση του Όλεκ με την ομάδα μας. Σε ευχαριστώ για την υποστήριξή σου στην ομάδα την περασμένη χρονιά. Δεν είχα την ευκαιρία να σου δώσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη EuroLeague, αλλά ήσουν άξιο μέλος αυτής της πρωταθλήτριας ομάδας.

Όταν ήμουν στην Έφες, αποδέσμευσα τον Ντζάναν Μούσα και στη συνέχεια εκείνος έγινε σταρ σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μετά, αποχώρησε ο Φιλίπ Πετρούσεβ γιατί ήθελε να παίξει στο NBA. Πλέον παίζει στον Ολυμπιακό και βγάζει καλά χρήματα. Οπότε, ελπίζω πως η απόφασή μου για εσένα θα είναι λανθασμένη και θα επιστρέψεις στην ομάδα τα επόμενα χρόνια με ένα πολύ μεγάλο, διπλάσιο ή τριπλάσιο συμβόλαιο», είπε ο Αταμάν κατά την αποχαιρετιστήρια ομιλία του που είχε αποδέκτη τον Πολωνό στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η νέα σεζόν βρήκε τον Μπαλτσερόφσκι στην Ουνικάχα Μάλαγα. Εκεί όπου με το... καλημέρα συνέχισε την συλλογή τίτλων. Τα χρώματα ήταν οικεία για τον ίδιο, καθώς η ομάδα της Ανδαλουσίας φοράει πράσινα, όπως και η... συνήθεια κατάκτησης τίτλων.

Αυτό γιατί αν και δεν έχει αρχίσει καλά καλά η σεζόν, η Μάλαγα μετράει ήδη δύο τίτλους. Ο πρώτος ήρθε στην Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο του Intercontinental Cup της FIBA, ενώ ο δεύτερος ήταν το Super Cup Ισπανίας, το οποίο κατέκτησε νικώντας στον τελικό την Ρεάλ Μαδρίτης.

Έτσι, μέσα σε πέντε μήνες ο Πολωνός σέντερ μετράει τέσσερις τίτλους, με την καταμέτρηση να συνεχίζεται, μιας κια τους επόμενους μήνες θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει με την ομάδα του Ίμπον Ναβάρο 3 ακόμα τίτλους (πρωτάθλημα Ισπανίας, κύπελλο Ισπανίας και BCL).

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!