GM της Μονακό: «Στην περσινή σειρά με τον Ολυμπιακό νιώθαμε νικητές»

Μάικ Τζέιμς

i

© Intime

GM της Μονακό: «Στην περσινή σειρά με τον Ολυμπιακό νιώθαμε νικητές»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:24 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 14.08.2024

Ο GM της Μονακό, Ολέξι Γεφίμοφ, ακόμα δεν έχει ξεχάσει την σειρά απέναντι στον Ολυμπιακό από την περσινή σεζόν!

Η σειρά Ολυμπιακός - Μονακό για τα περσινά playoffs της EuroLeague ήταν μοναδικά και οι άνθρωποι της Μονακό, παρότι δεν μπόρεσαν να περάσουν στο Final Four, «κέρδισαν» γνώσεις που τους βοήθησαν τη φετινή σεζόν.

Ο GM της ομάδας του Πριγκιπάτου, Ολέξι Γεφίμοφ, μίλησε στο basketnews και στον Ντονάτας Ουρμπόνας, αναφέροντας πoλλά, τόσο για την περσινή σειρά, όσο και για το μέλλον του συλλόγου στην Euroleague.

Στην Πόλη τον περιμένει «κόλαση», αλλά μπορεί να γίνει... Lucifer

Στην Πόλη τον περιμένει «κόλαση», αλλά μπορεί να γίνει... Lucifer

Ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει άμεσα και να δείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, περνώντας ξανά από την «κόλαση» της έδρας της Φενέρμπαχτσε. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

«Ουάου! Αν κάναμε τους οπαδούς ενός τόσο θρυλικού κλαμπ τόσο χαρούμενους με την ήττα μας στο Game 5, τότε μάλλον πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν η στιγμή που κατανοήσαμε ότι έπρεπε να δράσουμε. Θυμάμαι το πρώτο και το πέμπτο ματς στον Πειραιά. Ήταν τα ματς στα οποία κατάλαβα πόσο σημαντική είναι η εμπειρία από τα playoffs της EuroLeague. Η postseason είναι εντελώς διαφορετική από τη regular season», είπε αρχικά, πριν μιλήσει για το τρόπο με τον οποίο χτίστηκε το ρόστερ της περσινής σεζόν:

«Πέρυσι δεν μπορούσαμε να μπούμε στην αγορά έγκαιρα, επειδή το γήπεδό μας δεν είχε πάρει έγκριση. Το περασμένο καλοκαίρι δεν λογιζόμασταν ως προορισμός για καλούς παίκτες. Είχαμε ρούκι παίκτες και χρειαζόμασταν έναν αθλητή να κάνει την διαφορά. Γι αυτό ήταν εκεί ο Μάικ Τζέιμς. Μετά από αυτή τη σεζόν κατάλαβα πως για να κάνουμε μια ομάδα Ευρωλίγκας δεν γίνεται να τζογάρουμε. Το τίμημα της αποτυχίας στην EuroLeague, ειδικά για εμάς χωρίς μόνιμη άδεια, είναι τόσο υψηλό που πρέπει να φτιάξουμε την ομάδα προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους» ανέφερε.

Για τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν δήλωσε: «Ο προϋπολογισμός θα είναι σε παρόμοια μεγέθη και η αύξηση μπορεί να αφορά τα έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες. Καθώς η αρένα μας είναι μικρή, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για σημαντική αύξηση, αλλά βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον από πιθανούς χορηγούς. Κερδίσαμε τη θέση μας στην EuroLeague μέσω των αθλητικών αποτελεσμάτων. Αλλά σκοπεύουμε τώρα να επενδύσουμε πολλά εκτός γηπέδου. Γιατί πιστεύουμε ότι αν μείνεις συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και στα αποτελέσματα από μόνο του, δεν θα οδηγήσει στο πουθενά. Γι' αυτό η αρένα είναι κάτι για το οποίο σκεφτόμαστε, δουλεύουμε και προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε».

Για τα διαφορετικά συναισθήματα στην φετινή σειρά της Μονακό με την Μακάμπι σε σχέση με εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό: «Πριν αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, νιώθαμε νικητές γιατί είχαμε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας για την επόμενη σεζόν, κάτι που δεν περίμενε κανείς από εμάς. Το επίπεδο πίεσης αυτή τη σεζόν είναι ασύγκριτο».

Tags: