Στραπάτσο για την Ολίμπια Μιλάνο στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος, ηττήθηκε από την Τριέστε
i

© Lega A

Στραπάτσο για την Ολίμπια Μιλάνο στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος, ηττήθηκε από την Τριέστε

Απόστολος Μαυράκης 15:18 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:23 - 29.09.2024

Η Ολίμπια Μιλάνο του Έττορε Μεσίνα έχασε στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος από την Τριέστε με 84-78, βάζοντας σε έντονους προβληματισμούς την ομάδα λίγο πριν την πρεμιέρα της Euroleague.

Η Ολίμπια Μιλάνο τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τριέστε για την πρεμιέρα του Ιταλικού Πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 84-78. Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο η Τριέστε είχε μπει «ζεστή», με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια 3 φορές. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στα τελευταία 2 λεπτά, η Τριέστε «έτρεξε» ένα 7-1 σερί, μπαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το προβάδισμα των 7 (47-40).

Στην τρίτη περίοδο η Τριέστε πήρε μάλιστα και το πρώτο της διψήφιο προβάδισμα και με ένα επιμέρους 17-12, βρέθηκε μπροστά με το 64-52 στο τέλος του δεκαλέπτου. Η Ολίμπια πάλεψε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση τα τελευταία 10 λεπτά, ωστόσο η Τριέστε είχε πάντα μια απάντηση στα σκοραρίσματα της Ολίμπια και κάπως έτσι έφτασε στην θριαμβευτική νίκη με 84-78, μπαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα σεζόν.

Για τους νικητές ξεχώρισε ο Κόλμπεϊ Ρος των 22 πόντων και των 6 ασίστ, ο πάλαι πότε NBAer Ντένζελ Βάλενταϊν των 19 πόντων, των 6 ριμπάουντ και των 4 ασίστ και ο Μάρκελ Μπράουν των 18 πόντων. Από μεριάς Ολίμπια Μιλάνο, Μίροτιτς και Λεντέι μοιράστηκαν από 18 πόντους, με τον πρώτο να κάνει το νταμπλ-νταμπλ με άλλα 10 ριμπάουντ, ενώ είχε και 5 κλεψίματα και τον δεύτερο να «κατεβάζει» 7 ριμπάουντ.

Η ήττα αυτή βυθίζει σε προβληματισμούς τον Έττορε Μεσίνα, καθώς η Ολίμπια μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της στην Euroleague κόντρα στην «ελληνική» Μονακό, των Καλάθη και Παπαγιάννη. Το ματς, είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 3/10 και ώρα 20:00, ένα τέταρτο δηλαδή αργότερα από την έναρξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αλμπα Βερολίνου.