Όλοι οι αγώνες της πρώτης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Στο επίκεντρο η μονομαχία του Καναδά με τη Γαλλία
i

© Fiba

Όλοι οι αγώνες της πρώτης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Στο επίκεντρο η μονομαχία του Καναδά με τη Γαλλία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:06 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 14.08.2024

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά! Η πρώτη μέρα δράσης είναι η Παρασκευή (25/8) και στο πρόγραμμα εμφανίζονται οκτώ αγώνες από τους τέσσερις ομίλους της διοργάνωσης. Ο Καναδάς αντιμετωπίζει τη Γαλλία (16:30, ΕΡΤ1, Novasports start) στο κορυφαίο ματς της πρεμιέρας, ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Ο Αύγουστος σιγά σιγά ολοκληρώνεται, οι τελευταίοι παραθεριστές επιστρέψουν στη βάση τους και το Παγκόσμιο Κύπελλο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί κόσμο και κοσμάκι. Το πρωί της Παρασκευής (25/8) η αγωνιστική δράση εστιάζεται στα παρκέ της Μανίλα, της Τζακάρτα και της Οκινάουα. Των τριών πόλεων δηλαδή, που φιλοξενούν τη μεγάλη διοργάνωση. 

Η Εθνική μας ομάδα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο τουρνουά μία μέρα αργότερα, το Σάββατο 26/8 στον αγώνα απέναντι στην Ιορδανία, αλλά οι οκτώ αγώνες των τεσσάρων ομίλων -από τους συνολικά οκτώ- ενεργοποιούνται. 

Τα δύο πρώτα παιχνίδια (όσον αφορά στην ώρα διεξαγωγής τους: 11.00) είναι αυτά της Ανγκόλας με την Ιταλία, για τον πρώτο όμιλο και της Φινλανδίας με την Αυστραλία για τον πολύ δυναμικό πέμπτο όμιλο. Ειδικά το δεύτερο παιχνίδι αναμένεται να προσφέρει πολύ θέαμα, διότι από τη μία βρίσκεται ο All-Star φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ, Λάουρι Μάρκανεν και από την άλλη ένα σύνολο με πολλούς NBAers για τους Αυστραλούς με προεξέχουσα φυσιογνωμία αυτή του Τζος Γκίντι των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

Ο συγκεκριμένος όμιλος (Group E) είναι από τους πιο αμφίρροπους μιας και συμμετέχει και η Γερμανίας, που επίσης σήμερα Παρασκευή (28/8), αντιμετωπίζει τους (συν)διοργανωτές Ιάπωνες. 

Το κορυφαίο παιχνίδι της ημέρας όμως είναι... ένα και χρονικά έρχεται στο τέλος της ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα στις 16:30 ώρα Ελλάδας, τότε που ο Καναδάς θα ξεκινήσει την μονομαχία του με τη Γαλλία. Πρόκειται για δύο ομάδες που στοχεύουν στο βάθρο, έχουν απεριόριστο ταλέντο και αναμένεται να κυριαρχήσουν σε έναν όμιλο που η Λετονία και ο Λίβανος θεωρείται απίθανο να μπορέσουν να ανακόψουν τον ρυθμό τους. 

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Οι όμιλοι και το πρόγραμμα των αγώνων
FIBA WORLD CUP

12:58 - 24.08.2023

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Οι όμιλοι και το πρόγραμμα των αγώνων

Η ώρα της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταφθάνει και το Sportal σας παρουσιάζει τους ομίλους, το καλεντάρι και το πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων για να μην χάσετε καμία μάχη της Εθνικής μας ομάδας, αλλά ολόκληρου του τουρνουά που ξεκινά στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας

Παρασκευή 25 Αυγούστου 

Group A
11:00 Ανγκόλα – Ιταλία (Novasports 4) 
15:00 Δομινικανή Δημοκρατία – Φιλιππίνες (Novasports 4)

Group E
11:00 Φινλανδία – Αυστραλία (Novasports) 
15:10 Γερμανία – Ιαπωνία (Novasports)

Group D
11:45 Μεξικό – Μαυροβούνιο (Novasports 5) 
15:30 Αίγυπτος – Λιθουανία (Novasports 5)  

Group H
12:15 Λετονία – Λίβανος (Novasports 6) 
16:30 Καναδάς – Γαλλία (ΕΡΤ 1, Novasports)