Ολοκληρώνεται η Β' Φάση του Κυπέλλου Ανδρών - «Μάχη» για την είσοδο στο Final-4 του «Unicef Trophy»

Ολοκληρώνεται η Β' Φάση του Κυπέλλου Ανδρών - «Μάχη» για την είσοδο στο Final-4 του «Unicef Trophy»

Απόστολος Μαυράκης 10:32 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 28.09.2024

Σήμερα, Σάββατο 28/9, ολοκληρώνεται η Β' Φάση του Κυπέλλου Ανδρών, από το οποίο θα προκύψουν οι υπόλοιπες 3 ομάδες που θα είναι μαζί με τον ΑΟ Μυκόνου στο Final-4 του «Unicef Trophy».

Η Β’ Φάση του Κυπέλλου Ανδρών Μπάσκετ ολοκληρώνεται το Σάββατο 28/9, με την 3η αγωνιστική για την εν λόγω φάση. Οι νικητές των αναμετρήσεων Παπάγος-Ψυχικό, Κόροιβος-ΝΕ Μεγαρίδος και Αιγάλεω-Ερμής Σχηματαρίου θα πάρουν το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή τους στο Final 4 του UNICEF Trophy, στο οποίο έχει ήδη προκριθεί ο ΑΟ Μυκόνου.

Στους αγώνες του Σαββάτου 21/9, νικητές αναδείχθηκαν οι ομάδες του Παπάγου, του Ψυχικού, του Αιγάλεω και της Μεγαρίδας. Το «χρωστούμενο» ματς της πρώτης αγωνιστικής, ήταν εκείνο μεταξύ του Ψυχικού και του Πανερυθραϊκού.

Το Ψυχικό δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει δικό του του «ροζ φύλλο», καθώς επικράτησε της ομάδας την Ερυθραίας με το τελικό 85-69. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τάμπε με 24 πόντους.

Στα της δεύτερης αγωνιστικής, η Μεγαρίδα επικράτησε του Έσπερου Λαμίας με 75-62, με τον Γερομίχαλο των 18 πόντων να ξεχωρίζει για τους πρώτους. Στο Αιγάλεω, η ομώνυμη ομάδα είχε εύκολο έργο απέναντι στην ΧΑΝΘ, καθώς επικράτησε με το ευρύ 89-65.

Πρώτοι σκόρερ για το «Σίτι» αναδείχθηκαν οι Μπολάτογλου και Τσρνιτς με 17 πόντους έκαστος. Ο δεύτερος μάλιστα τελείωσε το παιχνίδι έχοντας σκοράρει 5 τρίποντα, ενώ ο Μπολάτογλου είχε 3. Άλλα 4 έβαλε και ο Βασιλόπουλος των 16 πόντων.

Τέλος, η ομάδα του Παπάγου κέρδισε το ντέρμπι απέναντι στην Δόξα Λευκάδας, επικρατώντας με το τελικό 75-72. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ράις των 22 πόντων και Άνταμς των 18.

Την Κυριακή 22/9, η Μύκονος επικράτησε της Δάφνης Δαφνίου με το 59-95 και κορυφαίο τον Σλέιτερ των 17 πόντων και των 3 τριπόντων, ενώ ο Ερμής Σχηματαρίου πέρασε από τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου με πρώτους σκόρερ τους Οικονομόπουλο και Σαμάρτζικ των 25 πόντων έκαστος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Β' φάσης

ΚΓ Παπάγου 17.00 Παπάγου – Ψυχικό, Μαγκλογιάννης-Σπυρόπουλος-Καψιωχας (Κουλούρης)

ΔΑΚ Αμαλιάδας 17.00 Κόροιβος – ΝΕ Μεγαρίδος, Ταρενίδης Κ.-Γερακίνης-Μαραμής (Κοκορδάτος)

Στ.  Βενέτης 19.00 Αιγάλεω-Ερμής Σχηματαρίου, Θεονάς-Σκαλτσής-Καλογριάς (Κυρτάτας)