Επιστρέφει ο Ρούι Χατσιμούρα στην εθνική Ιαπωνίας - Ένας νυν και ένας τέως NBAer στο ρόστερ των Ολυμπιακών Αγώνων (vids)
i

© IMAGO

Επιστρέφει ο Ρούι Χατσιμούρα στην εθνική Ιαπωνίας - Ένας νυν και ένας τέως NBAer στο ρόστερ των Ολυμπιακών Αγώνων (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 23:32 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 26.06.2024

Ο φόργουορντ των Λέικερς, γέννημα θρέμμα της Ιαπωνίας θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, παρά το γεγονός ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 για τους... λόγους του είχε απουσιάσει. Πέραν από τον νυν σταρ του ΝΒΑ, οι «Σαμουράι» θα έχουν στο ρόστερ τους και τον Γιούτα Γουατανάμπε, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στους Γκρίζλις.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 η Ιαπωνία έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια και αποζημιώθηκε γι' αυτήν με την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ξεκινήσουν στα τέλη του Ιουλίου στο Παρίσι.

Αρχικά, υπολογιζόταν πως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ο Αφροιάπωνας φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς, Ρούι Χατσιμούρα, δεν θα ενίσχυε για μία ακόμα φορά τους «Σαμουράι». Στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ είχε ανακοινώσει πως θέλει να ασχοληθεί με την καριέρα του στις ΗΠΑ, αν και οι... φήμες ανέφεραν πως είχε ένα προσωπικής φύσεως θέμα, με ένα στέλεχος της Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας.

Ό,τι και να συνέβη όμως, πλέον θεωρείται λήξαν και ο 26χρονος γεννημένος και μεγαλωμένος στην Τογιάμα, θα πάει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για να ενισχύσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο Γιούτα Γουατανάμπε. Ένας παίκτης που έχει στο βιογραφικό του έξι σεζόν στο ΝΒΑ με τέσσερις ομάδες (Μέμφις Γκρίζλις, Τορόντο Ράπτορς, Μπρούκλιν Νετς, Φοίνιξ Σανς), αλλά στο τέλος της σεζόν 2023-24 ανακοίνωσε πως στα 29 του χρόνια θα επιστρέψει στην πατρίδα του και αναμένεται να αγωνιστεί με την ομάδα που για την ιστορία ονομάζεται Τσίμπα Τζετς.

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

17:03 - 26.06.2024

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)

Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε, αλλά δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. Για ένα ακόμα καλοκαίρι οι ομάδες της Euroleague θα στρέψουν το ένα τους μάτι στην αγορά των free agents από το ΝΒΑ. Εκεί θα υπάρξουν περιπτώσεις Αμερικανών που θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζουμε σε όλους τους Ευρωπαίους του «μαγικού πλανήτη» που είναι ελεύθεροι, ψάχνουν ομάδα και κάποιοι από αυτούς σκέφτονται από τώρα το δρομολόγιο της επιστροφής…

Το θέμα είναι ότι οι δυο τους βρίσκονται με τον ρόλο των «αστεριών» στην δωδεκάδα που ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες πως θα βρεθεί στο Παρίσι για το μεγάλο τουρνουά.