Τέλος ο Μπραζντέικις από τον Ολυμπιακό - Ανακοινώθηκε ήδη από την Ζαλγκίρις
i

© imago

Τέλος ο Μπραζντέικις από τον Ολυμπιακό - Ανακοινώθηκε ήδη από την Ζαλγκίρις

Sportal newsroom 10:17 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 24.07.2024

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε το πρωί της Τετάρτης την αποδέσμευση του Ίγκνας Μπραζντέικις και λίγα λεπτά αργότερα η Ζαλγκίρις ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Λιθουανία.

Με μία λιτή και απέριττη ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε το επίσημο τέλος της συνεργασίας του με τον Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο 25χρονος Λιθουανός, ο οποίος αποτέλεσε πέρσι μία από τις πρώτες μεταγραφές των «ερυθρολεύκων», αν και είχε συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αυτή θα τον βρει και πάλι με την πράσινη φανέλα της Ζαλγκίρις. Από εκεί τον είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός κι εκεί ο Μπραζντέικις επέστρεψε.

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Ίγκνας Μπραζντέικις και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του», έγραψαν οι Πειραιώτες στην ανακοίνωσή τους και μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε αυτή της Ζαλγκίρις που είχε εντελώς διαφορετικό πρόσημο για τον πρώην NBAer.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός τον αποχαιρέτησε, η ομάδα του Κάουνας τον καλωσόρισε και ενημέρωσε ταυτόχρονα πως είναι ξανά... δικός της με νέο διετές συμβόλαιο.

Ο Μπραζντέικις με τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να βρει ρόλο και επιστρέφει σε ένα σύνολο που αναμένεται να έχει περισσότερες ευκαιρίες για να πρωταγωνιστήσει.

Άλλωστε, με την Ζαλγκίρις τη σεζόν 2022-23, στη χρονιά επιστροφής του από το NBA (εκεί όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια), είχε 8,8 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 22,4 λεπτά συμμετοχής, ενώ με τους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν που πέρασε κατάφερε να καταγράψει στη στατιστική του μόλις 2,4 πόντους και 1,7 ριμπάουντ, έχοντας περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (10,9 λεπτά) στο rotation του Γιώργου Μπαρτζώκα.