Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στον Πειραιά και κυριαρχεί στην Euroleague!

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στον Πειραιά και κυριαρχεί στην Euroleague!

Νίκος Καλαμπάκας 19:15 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 14.08.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ φόρεσε το καλοκαίρι ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού και στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Euroleague αποδεικνύει πως όταν βρίσκεται σε καλή ημέρα, είναι ανίκητος, αφού έχει αναδειχθεί τρεις φορές ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, ενώ έχει υποπέσει σε τρία φάουλ συνολικά.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ολυμπιακός είδε τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Κώστα Σλούκα να φεύγουν από την ομάδα. Οι φίλοι των Πειραιωτών κάθονταν σε... αναμμένα κάρβουνα, αφού μοιραία αναρωτιόντουσαν ποιος παίκτης θα αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αφού ένας παλιός γνώριμος της ομάδας με το «καλημέρα» φροντίζει να δείχνει τον λόγο που αποκτήθηκε.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα από την ΤΣΣΚΑ και όπως φαίνεται τα παρκέ του Euroleague του είχαν λείψει, αφού σε κάθε αγωνιστική είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού.

Στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι Πειραιώτες, ο ψηλός τους είναι ο καλύτερός τους παίκτης συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (τον έχει περάσει μόνο ο Πίτερς στην πρεμιέρα του ΟΑΚΑ), ενώ η κυριαρχία του στις ρακέτες είναι τέτοια, που έχει ολοκληρώσει την πρώτη... τετράδα αγώνων έχοντας υποπέσει μόλις σε τρία φάουλ συνολικά!

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του Μιλουτίνοφ που εξελίσσεται στον σημαντικότερο παίκτη της ερυθρόλευκης ομάδας:

Στην πρεμιέρα της Euroleague ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου, Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε δύσκολα και ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό, ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μπορεί MVP να αναδείχθηκε ο Άλεκ Πίτερς, όμως ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε σημειώσει 15 πόντους και είχε μαζέψει 7 ριμπάουντ. Ο Σέρβος σέντερ έκανε δύο φάουλ σε αυτό το ματς.

Ακολούθησε η εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα. Και σε αυτό το παιχνίδι ο ψηλός του Ολυμπιακού διακρίθηκε, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Σημείωσε 10 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση χωρίς να κάνει φάουλ και συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Την 3η αγωνιστική ο Ολλυμπιακός δοκιμάστηκε στην έδρα της Αρμάνι και ηττήθηκε με σκορ 65-53. Ο Νίκολα Μιλουτίνφο ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Πειραιά, αφού σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, συγκέντρωσε 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και έκανε μόλις ένα φάουλ.

Με την Παρτίζαν ο Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του παρκέ. Ο σέντερ του Ολυμπιακού σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και συγκέντρωσε 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας τελειώσει την αναμέτρηση με μηδέν φάουλ.