Ο απόλυτος «killer»: Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια του Φουρνιέ σε NBA και εθνική Γαλλίας

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ο απόλυτος «killer»: Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια του Φουρνιέ σε NBA και εθνική Γαλλίας

Sportal newsroom 08:46 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 03.09.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ μοιάζει να είναι μια... ανάσα από το να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Ας... θυμηθούμε λοιπόν τι παίκτη πάει να κάνει δικό του ο Ολυμπιακός.

Ημέρα εκπλήξεων και σημαντικών μεταγραφών αποδείχθηκε πως είναι η σημερινή (02/09) για τον Ολυμπιακό που πυροδότησε τη «βόμβα» της συμφωνίας με τον Εβάν Φουρνιέ.

Το μόνο που έμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση για να μπορέσουν οι φίλαθλοι των Πειραιωτών να χαρούν κι επίσημα την άφιξη του 31χρονου Γάλλου που πανηγύρισε την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού και μετά 12χρονη καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με αξιόλογη πορεία σε ΝάγκετςΜάτζικΣέλτικςΝικς και Πίστονς. Και πλέον έγινε κι αυτό, με την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ να ανακοινώνει κι επίσημα το deal.

O Φουρνιέ έφερε ανατροπή και στις στοιχηματικές: Πρώτο φαβορί για τη Euroleague ο Ολυμπιακός!
EUROLEAGUE

20:07 - 02.09.2024

O Φουρνιέ έφερε ανατροπή και στις στοιχηματικές: Πρώτο φαβορί για τη Euroleague ο Ολυμπιακός!

Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Εβάν Φουρνιέ εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό AKTOR από τη θέση του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της EuroLeague κι έφερε στην πρώτη θέση τους «ερυθρόλευκους».

Με αφορμή λοιπόν τη σπουδαία μεταγραφή του Ολυμπιακού, που έκανε δικό του, τον Γάλλο σούπερ σταρ, ας θυμηθούμε τα καλύτερα παιχνίδια του έμπειρου παίκτη.

Για αρχή, το ρεκόρ του το πέτυχε πριν τρία χρόνια στο NBA, τη σεζόν 2021-2022, στην αναμέτρηση των Νιου Γιορκ Νικς με τους Μπόστον Σέλτικς, όπου ουσιαστικά «υπέγραψε» την ασύλληπτη επιστροφή και νίκη της ομάδας της Νέας Υόρκης, πετυχαίνοντας 41 πόντους! Μάλιστα, σε αυτό το ματς από τους 41 πόντους που σημείωσε, οι 30 (!) ήταν με τρίποντο, έχοντας 10/14.

Από 'κει και πέρα, την ίδια σεζόν και πάλι κόντρα στους Σέλτικς, ο Φουρνιέ πραγματοποίησε ακόμα δύο σπουδαίες εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 32 πόντους σε κάθε ματς. Αρχικά στη νίκη των Νικς επί των Σέλτικς με 138-134 σε ένα ασύλληπτο ματς που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, αλλά και στην ήττα από την ομάδα από τη Βοστώνη (107-114).

Όσον αφορά τα πεπραγμένα του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας δεν χρειάζεται να πάμε και πολύ πίσω, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου ήταν αποτελεσματικός (τρίτος σκόρερ του συνόλου), ενώ ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στον προημιτελικό με τον Καναδα. Σε ένα ματς που έκρινε την πρόκριση ο Φουρνιε είχε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα και σημαντικά εύστοχα σουτ που οδήγησαν στην επικράτηση των «Τρικολόρ» λίγες μέρες πριν κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο.

Γενικότερα με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, το ρεκόρ του είναι 31 πόντοι στη νίκη επί της Αυστραλίας με 100-98 για το Μουντομπάσκετ του 2019, ενώ και στο περσινό Παγκόσμιο έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στην ήττα της Γαλλίας από τη Λετονία (86-88), όπου πέτυχε 27 πόντους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!