Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Μουσταφά Φαλ - Απών ο ΜακΚίσικ
i

Μουσταφά Φαλ / © IMAGO

Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Μουσταφά Φαλ - Απών ο ΜακΚίσικ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:13 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 09.10.2024

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες ταλαιπωρίας λόγω του τραυματισμού του, ο Μουσταφά Φαλ προπονήθηκε για πρώτη φορά σε φουλ ρυθμό μαζί με τους συμπαίκτες του και ο Ολυμπιακός σύντομα θα ενεργοποιήσει τον Γάλλο σέντερ στα παιχνίδια του. Εκτός προπόνησης ο ΜακΚισικ, ο οποίος είναι άρρωστος.

Η αποθεραπεία του πέρασε από σαράντα... κύματα, χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν, αλλά πλέον ο Μουσταφά Φαλ ετοιμάζεται για το φετινό του ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος σέντερ, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν τους περσινούς τελικούς της Stoiximan GBL, προπονήθηκε την Τετάρτη (9/10) σε φουλ ρυθμό μαζί με τους συμπαίκτες του, εκτός του Σακίλ ΜακΚισικ, ο οποίος είναι άρρωστος, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν πέντε μήνες. Aισθάνθηκε άνετα στο παρκέ και το ερώτημα είναι αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς της Παρασκευής (11/10) κόντρα στη Ζαλγκίρις για την 2η αγωνιστική της Euroleague. Ακόμα κι αν δεν παίζει με τους Λιθουανούς πάντως, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ήδη ιδιαίτερα χαρούμενος που έγινε ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή του.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πλέον, αφού το κάταγμα του Φαλ στο μετατάρσιο του ποδιού του έθρεψε και είναι σε θέση να ανεβάσει ταχύτητα σε αγωνιστικό επίπεδο, το μόνο που μένει είναι να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και να προπονηθεί κανονικά και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Κάτι που υπολογίζεται πως θα συμβεί άμεσα. Ίσως ακόμα και εντός της εβδομάδας που «τρέχει», όπως είχε προϊδεάσει προ ημερών ο Μπαρτζώκας. Όταν δραστηριοποιηθεί και ο Σέρβος, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα επαναφέρουν την παντοδυναμίας τους στις θέσεις των ψηλών, εκεί όπου μέχρι στιγμής εντάσσεται η συνεισφορά μόνο των Μόουζες Ράιτ και Φιλίπ Πετρούσεφ. Και τότε η μόνη απουσία θα αφορά τον Κίναν Έβανς, ο οποίος αποκτήθηκε χτυπημένος και ήταν εξ αρχής δεδομένο πως εντός του ημερολογιακού έτους 2024 δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.