Ο ΜακΚίσικ είναι «εδώ» και έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό!

Σακίλ ΜακΚίσικ

i

© InTime

Ο ΜακΚίσικ είναι «εδώ» και έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό!

Παναγιώτης Ραμαντάνης 10:34 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 12.09.2024

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έχει ξεχωρίσει στα δύο φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του σε μία χρονιά που οι φιλοδοξίες είναι υψηλές. Ο κορμός της ομάδας έμεινε, ενώ έγιναν και προσθήκες που μπορούν να ξεχωρίσουν. Τα πρώτα δύο επίσημα ματς της σεζόν κρίνουν τίτλο (Super Cup) και οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στα τρόπαια, με τελευταία τους επιτυχία το κύπελλο Ελλάδας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Φουρνιέ, Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, Βιλντόσα και Έβανς είναι τα νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού και παρά την ποιότητά τους, κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει όσους βρίσκονταν ήδη στο ρόστερ. Ένας από την... παλιοσειρά που έχει μπει φουριόζος στην προετοιμασία και μοιάζει έτοιμος να φέρει υπερπολύτιμες βοήθειες, είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται στο λιμάνι από το 2020 και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας και με το παραπάνω. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 25 ματς στην κανονική διάρκεια της Euroleague, έχοντας 5.9 πόντους, 1.1 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ σε 14.5 λεπτά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Στα play offs με την Μπαρτσελόνα και στο Final Four ήταν πιο ανεβασμένος, μιας και σε αυτά τα εφτά ματς, είχε 12.3 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 22.9 λεπτά ανά ματς.

Μετά τη μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό, πολλά δημοσιεύματα «ειδικά στο "Χ"» γράφανε για πιθανή αποχώρηση του Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο ίδιος προφανώς έμεινε στο ρόστερ (τον είχε στηρίξει και πέρσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας) και στα πρώτα δύο φιλικά της ομάδας ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν (Μακάμπι και Ερυθρό Αστέρα).

Στη βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη και το ματς με τους Ισραηλινούς, ο «Σακ» είχε 19 πόντους με 5/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ κόντρα στους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου την Τρίτη (10/09) τελείωσε το ματς με 16 πόντους (4/8 βολές, 3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα). Ο Σακίλ έχει αποδείξει ότι στο ένας με έναν δεν... βλέπει κανέναν μπροστά του, ενώ στην καλή του μέρα είναι άψογος σε άμυνα και επίθεση.

Ο ΜακΚίσικ φώναξε βροντερό «παρών» και στα δύο φιλικά και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μπορεί οι επιλογές στα γκαρντ αλλά και στο «3» να είναι περισσότερες φέτος, όμως σίγουρα ο coach Μπαρτζώκας θα είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος που έχει και την επιλογή του Σακίλ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!