Η ώρα της... υπέρβασης: Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που διαμορφώνεται εν όψει Παναθηναϊκού μετά τον τραυματισμό του Φαλ

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Η ώρα της... υπέρβασης: Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που διαμορφώνεται εν όψει Παναθηναϊκού μετά τον τραυματισμό του Φαλ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:57 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:52 - 29.05.2024

Ο Μουσταφά Φαλ τέθηκε νοκ άουτ από την συνέχεια της σεζόν και στον Ολυμπιακό οι συμπαίκτες του καλούνται να παίξουν και για εκείνον ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν λέει να ηρεμήσει από τους τραυματισμούς, με τον Μουσταφά Φαλ να είναι το νέο «θύμα» της... κατάρας που ταλαιπωρεί την ομάδα φέτος.

Ο Μουσταφά Φαλ υπέστη, λοιπόν, υπέστη κάταγμα κόπωσης στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι τα δεδομένα ενόψει τελικών αλλάζουν.

Τι σημαίνει όμως αυτός ο τραυματισμός πέραν από το ψυχολογικό κομμάτι; Ας τα πάρουμε ένα προς ένα.

Αυτοί οι ξένοι θα παίξουν:

Ο Ολυμπιακός έχει εκτός του ρόστερ της Stoiximan Basket League τους Ίγκι Μπραζντέικις, Λουκ Σίκμα και Μόουζες Ράιτ. Αυτό σημαίνει πως οι τρεις αυτοί παίκτες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ τώρα.

Έτσι, η 6άδα των ξένων, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει μετά και τον τραυματισμό του Φαλ, θα αποτελείται από τους Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, Αϊζάια Κάνααν, Άλεκ Πίτερς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Κλείνουμε το θέμα των ξένων λοιπόν και πάμε στο θέμα του ροτέισιον, το οποίο και εκεί θα έχει ανακατατάξεις.

Η θέση «5»:

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο μοναδικός καθαρός σέντερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όμως είναι αδύνατον να περάσει συνεχόμενα 40λεπτα στο παρκέ. Μπορεί να το δούμε και αυτό, όμως θα αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Ο παίκτης λοιπόν που θα σταθεί δίπλα στον Νίκολα Μιλουτίνοφ θα είναι ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος ξέρει καλά την θέση «5» και αναμένεται να περάσει αρκετά λεπτά σε αυτή, προκειμένου να δώσει στον Νίκολα Μιλουτίνοφ τις απαραίτητες ανάσες που θα χρειαστεί.

Η θέση «4»:

Και πάμε τώρα στην θέση στην οποία αγωνίζεται ο Φιλίπ Πετρούσεφ, αυτή του Πάουερ Φόργουορντ. Εκεί, με τα λεπτά του Σέρβου να μειώνονται, καθώς θα παίξει στο «5», περιμένουμε πως το «κουπί» θα το ταβήξει κατά κύριο λόγο ο Άλεκ Πίτερς και κατά δεύτερο ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Πίτερς είναι το βασικό «4άρι» του Ολυμπιακού και θα περάσει αρκετή ώρα στο παρκέ στους τελικούς, με τον Κώστα Παπανικολάου, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, να πρέπει να παίξει και εκείνος στο «4», θέση βέβαια στην οποία έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια τη σεζόν που διανύουμε.

Όπως καταλαβαίνεται, Πετρούσεφ και Παπανικολάου θα «ανεβούν» μια θέση ώστε να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό στις δύσκολες μάχες που ακολουθούν, ενώ ο Μιλουτίνοφ αποτελεί παίκτη κλειδί για την συνέχεια της σεζόν.

Έτσι, λοιπόν, θα πορευτεί ο Ολυμπιακός και... ο Θεός βοηθός για τους Ερυθρόλευκους!