Το θέμα Φουρνιέ για τον Ολυμπιακό

Εβάν Φουρνιέ - Φωτ. IMAGO

i

© IMAGO

Το θέμα Φουρνιέ για τον Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:30 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 30.08.2024

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει κλείσει το ρόστερ του, όμως το σενάριο της απόκτησης του Εβάν Φουρνιέ δεν έχει «αποκλειστεί».

Ο Ολυμπιακός έχει γεμίσει το ρόστερ του σε όλες τις θέσεις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του να έχουν λύσεις για τα ΠΑΝΤΑ, μετά τις ενέργειες των αδελφών Αγγελόπουλων, οι οποίοι έκαναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να μην χαλάσουν κανένα χατίρι στον προπονητή της ομάδας.

Από εκεί και πέρα όμως, είναι λογικό πως από την στιγμή που ο Εβάν Φουρνιέ σκέφτεται έντονα την Ευρώπη, ο Ολυμπιακός δεν… αδιαφορεί για τον Γάλλο και βολιδοσκοπεί τις εξελίξεις.

Ο Εβάν Φουρνιέ, εάν αποφασίσει οριστικά την επιστροφή στην Ευρώπη (μέχρι πρότινος κοίταζε αποκλειστικά το NBA) και έχοντας βγάλει εκατοντάδες εκατομμύρια στην καριέρα του (145.856.000 δολάρια συγκεκριμένα), είναι πολύ πιθανό να κάνει… σκόντο στα χρήματα, προκειμένου να πάει σε ομάδα που θα παλέψει για την Ευρωλίγκα.

Εάν λοιπόν δεν κοιτάξει να πάρει 3-4 εκατομμύρια το χρόνο, αλλά να παίξει σε μια ομάδα πρωταθλητισμού, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί για τον Εβάν Φουρνιέ, η ποιότητα του οποίου είναι δεδομένα τεράστια.

Σε περίπτωση απόκτησης και του Εβάν Φουρνιέ και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές κινήσεις του καλοκαιριού (Σάσα Βεζένκοφ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόζα, Κίναν Έβανς), τότε ο Ολυμπιακός θα έχει με διαφορά το πιο ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ της ιστορίας του.

Όλα τα παραπάνω όμως, θα συμβούν μόνο εάν ο Εβάν Φουρνιέ αποφασίσει να παίξει για τίτλους και όχι για ένα τεράστιο συμβόλαιο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ήδη δώσει ένα γιγάντιο συμβόλαιο στον επόμενο αρχηγό του, τον Σάσα Βεζένκοφ και δεν έχει σκοπό να δώσει δεύτερο του ίδιου επιπέδου. Ακόμα όμως και το θέμα Φουρνιέ να μην γίνει πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ένα υπερπλήρες ρόστερ, με λύσεις και ποιότητα σε όλες τις θέσεις, που αυτή τη στιγμή, τον καθιστά ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.