Την πρώτη του νίκη στην Euroleague θα ψάξει ο Ολυμπιακός μπροστά στο κοινό του

Εβάν Φουρνιέ

i

© INTIME

Την πρώτη του νίκη στην Euroleague θα ψάξει ο Ολυμπιακός μπροστά στο κοινό του

Μιχάλης Καλογήρου 09:21 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 11.10.2024

Να «σπάσει το ρόδι» στην Euroleague θέλει ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φετινή παράσταση στο ΣΕΦ απέναντι στην Ζαλγκίρις Κάουνας

Έφτασε η ώρα για το πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, υποδέχονται τη Ζαλγκίρις Κάουνας (Nova Sports 4, 21:15) στην πρώτη τους φετινή παράσταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο, με τον κόσμο να προσπαθεί να βοηθήσει στο κυνήγι για την πρώτη ερυθρόλευκη νίκη στην Euroleague.

Το παιχνίδι είναι ξεχωριστής σημασίας για όλους, πόσο μάλλον για τον Εβάν Φουρνιέ που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού (είχε παίξει στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά ήταν κεκλεισμένων).

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καταφέρει να περάσουν από την έδρα της Φενέρ στην πρώτη αγωνιστική και πλέον η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από την άλλη, η Ζαλγκίρις θα ψάξει το «διπλό» σε μια δύσκολη έδρα με σκοπό το 2/2 στην διοργάνωση, αφού στην 1η αγωνιστική είχε κάνει την έκπληξη όταν επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 74-67.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει στην διάθεσή του τον Φίλιπ Πετρούσεφ ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τα τελευταία 24ωρα. Η ετοιμότητα του Σέρβου πάντως θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ψάχνει λύσεις στο «4-5» λίγες μέρες μετά την επιστροφή του Φαλ στις προπονήσεις.

Για την Ζαλγκίρις, θα απουσιάσουν οι Μάνεκ και Ντίμσα, ενώτην επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος αναμένεται να κάνει ο Ίγκνας Μπραζντέικις που ήταν εξαιρετικός στην πρεμιέρα της Euroleague σκοράρωντας 17 πόντους.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου (21:30), με την αυλαία της αγωνιστικής να κλείνει στο Μιλάνο με την αναμέτρηση της Αρμάνι με την Παρί (21:30).