Το φιλικό Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας στο... πιάτο σας: Σε τρομερή κατάσταση ο Βεζένκοφ, αυτά έκανε ο Φουρνιέ

Το φιλικό Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας στο... πιάτο σας: Σε τρομερή κατάσταση ο Βεζένκοφ, αυτά έκανε ο Φουρνιέ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:22 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 12.09.2024

Τι έγινε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα και τι... ετοιμάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν. Σε 2 εβδομάδες (28 Σεπτεμβρίου) ξεκινάνε οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών, οι οποίοι για την ώρα έχουν δώσει δύο εντός έδρας φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στη βραδιά προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη και ένα κεκλεισμένων των θυρών με τον Ερυθρό Αστέρα.

Η αναμέτρηση με τους Σέρβους έγινε στο φαληρικό γήπεδο, κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, με αποτέλεσμα να μην έχει εικόνα ο κόσμος του τι έγινε, παρά μόνο για το τελικό σκορ και τα στατιστικά των παικτών. Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στα φιλικά του, ωστόσο πρέπει να αναλύσουμε το τι έγινε κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το sportal.gr σύμφωνα με πληροφορίες του, σας αναλύει το τι έγινε με στο τελευταίο «ερυθρόλευκο» φιλικό. Ο Μόουζες Ράιτ, λόγω της απουσίας των Μιλουτίνοφ και Φαλ, ήταν βασικός και έπαιξε 36 από τα 40 λεπτά. Ο χρόνος που πήρε στο παρκέ, σε συνδυασμό με τις επιθετικές προσπάθειες που πήρε, τον βοήθησαν στο να φτάσει τους 25 πόντους και να γίνει πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Πίσω από τον «Μωυσή» στο σκοράρισμα ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 24 πόντους. Ο Βούλγαρος φόργουορντ δείχνει ότι έχει γυρίσει σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είχε φύγει. Ακόμα και από τα φιλικά, δίχως να έχουν αρκετά ματς οι παίκτες, μοιάζει να είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Φουλ ενέργεια και ένταση, δυνατός στην άμυνα και εξαιρετικά εύστοχος στην επίθεση. Ένα «όπλο» στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Σάσα.

Βέβαια, παρά την επιστροφή του Βεζένκοφ και τον... πανικό που είχε γίνει με τους φίλους του Ολυμπιακού να εκφράζουν τη χαρά τους, το πρόσωπο του καλοκαιριού για την ομάδα είναι ο Εβάν Φουρνιέ. Μπορεί να μην έβαλε κάποιον πόντο στον πρώτο του αγώνα με τα «ερυθρόλευκα», όμως η παρουσία του στο παρκέ ήταν ηγετική και ξεχωριστή.

Τόσο με την μπάλα στα χέρια, όσο και χωρίς αυτή, οι κινήσεις του Φουρνιέ επιθετικά, βάζανε τους αμυντικούς του Ερυθρού Αστέρα σε μπελάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ, με πολύ μεγάλη άνεση μπόρεσε να τελειώσει το ματς με 8 ασίστ, ένα στοιχείο που δεν είχε στο παιχνίδι του, αλλά μοιάζει να το βρίσκει τώρα που ήρθε στην Ευρώπη.

Ο Φουρνιέ ήρθε στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και μπήκε απο νωρίς στο... νόημα
EUROLEAGUE

22:01 - 11.09.2024

Ο Φουρνιέ ήρθε στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό και μπήκε απο νωρίς στο... νόημα

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του και μοίρασε 8 ασίστ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται από νωρίς τον ρόλο του που δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το σκορ.

Ο coach Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τους Φουρνιέ και Βιλντόσα, ενώ στους «ψηλούς» ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ιδιαίτερο ήταν το γεγονός ότι ο πολύπειρος προπονητής, χρησιμοποίησε τον Σακίλ ΜακΚίσικ στο «2», με τον Αμερικανό να ανταπεξέλθετε. Έκανε εξαιρετική εμφάνιση, με 16 πόντους και δείχνει σε πολύ καλό μομέντουμ.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ που ολοκλήρωσε το ματς με 6 πόντους, έπαιξε περίπου 15 λεπτά, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που έπαιξε 3 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν πιο ανεβασμένος και βοήθησε πολύ, τελειώνοντας το ματς με 7 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 5 ασίστ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!