Ο Πετρούσεφ είπε «δεν λέμε αντίο», αλλά στον Ολυμπιακό μπορεί να ακολουθήσει κι άλλη αποχώρηση χωρίς «εις το επανιδείν»

Φιλίπ Πετρούσεφ

i

© Intime

Ο Πετρούσεφ είπε «δεν λέμε αντίο», αλλά στον Ολυμπιακό μπορεί να ακολουθήσει κι άλλη αποχώρηση χωρίς «εις το επανιδείν»

Νίκος Καλαμπάκας 17:31 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 23.10.2024

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τελικά για τον Ερυθρό Αστέρα παρά τις διαψεύσεις. Ήταν το λογικό να συμβεί σε μια ομάδα με τόσους παίκτες. Τι θα ακολουθήσει όμως για τους Πειραιώτες;

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είναι και επίσημα στο ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα μέχρι το καλοκαίρι. Το ήθελε, το έδειξε, το πέτυχε.

Ο Σέρβος φόργουορντ / σέντερ, ήρθε πέρυσι στον Πειραιά σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε πρόβλημα στις θέσεις των ψηλών και αμέσως ανταποκρίθηκε.

Δεν είναι κάποιος τυχαίος παίκτης, κάτι που όσοι παρακολουθούν μπάσκετ το γνωρίζουν πλέον καλά. Ο Πετρούσεφ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποτελέσει κεφάλαιο για τον αθλητή προκειμένου και οι δύο πλευρές να έχουν πάρει η καθεμία το μάξιμουμ από τη σχέση τους.

Ο τρόπος άλλωστε που ο παίκτης αποχώρησε είναι τέτοιος, που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. «ΜΟΝΟ ΘΡΥΛΟΣ» ανέφερε ο Πετρούσεφ στο μήνυμά του, με το οποίο πρωτίστως ευχαρίστησε τους προέδρους της ομάδας του για την κατανόηση που έδειξαν και τον άφησαν να πάει σε ομάδα που θα αγωνίζεται περισσότερο.

Ο Φιλίπ είχε μπροστά του στον Ολυμπιακό παίκτες που δύσκολα θα έπεφταν στην ιεραρχία του κόουτς Μπαρτζώκα. Στο «4» επέστρεψε ο Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος εκτός του ότι ήρθε για να πάρει ξανά τον τίτλο του MVP, προορίζεται και για επόμενος αρχηγός των πειραιωτών, ενώ ακολουθεί ο Άλεκ Πίτερς, ο άνθρωπος που μαζί με τον Κάνααν πέρυσι ήταν αυτός που όταν η επιθετική ξηρασία έκανε την εμφάνισή της, φρόντιζαν να «ποτίζουν» τα αντίπαλα καλάθια.

Μεγαλύτεροι και οι δύο σε ηλικία, στόχος τους ήταν και είναι να κάνουν τα πάντα για την ομάδα τους, βάζοντας το «εγώ» τους πιο πίσω. Θα το έκανε και ο Πετρούσεφ, αλλά μόνο στο ενδεχόμενο ο ένας εκ των δύο να μην αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.

Οι σέντερ άλλωστε των ερυθρόλευκων, όταν είναι υγιείς, δύσκολα «κόβονται» όχι μόνο από τους Πειραιώτες, αλλά από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα!

Φαλ και Μιλουτίνοφ βρίσκονται χρόνια στο... κουρμπέτι που λέγεται Ευρωλίγκα, ενώ ο Ράιτ είναι ο μόνος με διαφορετικά στοιχεία, δηλαδή αστείρευτη ενέργεια και αθλητικότητα. Η αποχώρηση λοιπόν ήταν μονόδρομος, αφού όπως γράψαμε και σε άλλο μας άρθρο, στόχος του Σέρβου είναι η καταξίωση στο ΝΒΑ. Για να επιστρέψει εκεί, πρέπει πρώτα να παίζει πολύ στην Ευρώπη.

Ο Λάρκιν που βλέπει κόκκινο και μυρίζει... αίμα, ο Εβάν Φουρνιέ, ο Φιλίπ Πετρούσεφ και τα παιχνίδια της μοίρας!
EUROLEAGUE

18:52 - 20.10.2024

Ο Λάρκιν που βλέπει κόκκινο και μυρίζει... αίμα, ο Εβάν Φουρνιέ, ο Φιλίπ Πετρούσεφ και τα παιχνίδια της μοίρας!

Ο Ολυμπιακός είδε τον Λάρκιν να κάνει για μια ακόμα φορά τα γνωστά του... όργια αντικρίζοντας τα ερυθρόλευκα. Μπορεί οι Πειραιώτες να ηττήθηκαν εντός παρκέ, κέρδισαν ωστόσο τη νοοτροπία του Φουρνιέ έξω από αυτό, ενώ πλέον, καλούνται να λύσουν και τον γρίφο που ακούει στο όνομα Φιλίπ Πετρούσεφ...

Το γεγονός ότι οι δύο πλευρές τελικά χώρισαν παρά τις διαψεύσεις, αφήνει ανοιχτά παράθυρα στην ομάδα του Πειραιά. Δεν αποκλείεται να αποχωρήσει κι άλλος παίκτης, όμως ακόμα είναι νωρίς για να γράψουμε περισσότερες λεπτομέρεις.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Το σίγουρο είναι ότι με την επιστροφή του Κίναν Έβανς, αν φύγει κάποιος δεν θα πει «εις το επανιδείν», αλλά «Αντίο». Μπορεί και να το συνδέσει με το «Μόνο θρύλος», αφού έχει δεθεί κι αυτός με την ομάδα...