Η Φενέρμπαχτσε πάει τελικό στην Κρήτη - Περιμένει Ολυμπιακό ή Βίρτους Μπολόνια

Η Φενέρμπαχτσε πάει τελικό στην Κρήτη - Περιμένει Ολυμπιακό ή Βίρτους Μπολόνια

Ευτυχία Οικονομίδου 20:03 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:11 - 14.09.2024

Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 81-76 της Αρμάνι Μιλάνο και πάει τελικό στο φιλικό τουρνουά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να συναντήσει τον Ολυμπιακό, αν κερδίσει τη Βίρτους Μπολόνια.

Το Crete International Basketball Tournament είναι γεγονός κι έκανε τζάμπολ στο Ηράκλειο με πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και την Αρμάνι Μιλάνο. Μπορεί όλα τα μάτια να είναι στραμμένα στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βίρτους Μπολόνια, ωστόσο σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν κι από το πρώτο φιλικό ματς του τουρνουά.

Η Φενέρμπαχτσε μετρούσε 2/3 νίκες στα φιλικά που είχε δώσει, ενώ η ιταλική ομάδα διατηρούσε το απόλυτο 2/2, ωστόσο οι Τούρκοι επικράτησαν με 81-76.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Η Φενέρμπαχτσε ήταν εκείνη που ξεκίνησε πιο δυναμικά στο ματς παίρνοντας τα ηνία του αγώνα για να προηγηθεί με 11-7 από νωρίς. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να χτίσουν το προβάδισμά τους, ωστόσο με δύο τρίποντα του Κοζέρ και του Ρίτσι η Αρμάνι βρέθηκε πίσω για μόλις δύο πόντους στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (20-18).

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια στην Κρήτη - Ποιοι δεν θα αγωνιστούν
EUROLEAGUE

08:56 - 14.09.2024

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βίρτους Μπολόνια στην Κρήτη - Ποιοι δεν θα αγωνιστούν

Για την πρώτη του αναμέτρηση στο Crete International Basketball Tournament είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός, που το βράδυ του Σαββάτου (14/9, 20:30, Cosmote Sport 4) θα βρεθεί απέναντι από την Βίρτους Μπολόνια. O Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει τέσσερις παίκτες στη διάθεσή του.

Η δεύτερη περίοδος ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα στο ξεκίνημά της με τους Ιταλούς να τρέχουν ένα 10-0 αναπάντητο σερί δια χειρός των τριπόντων των Μπρουκς και Σιλντς για να περάσουν μπροστά με 37-27. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους βρήκε τον τρόπο να... ροκανίσει τη διαφορά (37-32) με την Αρμάνι όμως με τη βοήθεια του Σιλντς να διατηρεί την υπεροχή της. Ωστόσο, η Φενέρ με ένα επιμέρους σκορ 9-3 έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το προβάδισμα ξανά (43-42) με όπλο την επιθετική της πολυφωνία.

Μετά την ανάπαυλα, η αναμέτρηση συνεχίστηκε με το σκορ να πηγαίνει χέρι χέρι για τις δύο ομάδες, όμως με εύστοχο τρίποντο ο Μπολμάρο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο δίνοντας το προβάδισμα στην Αρμάνι Μιλάνο, έστω και για ένα καλάθι διαφορά (62-60). Τα περιθώρια, όπως ήταν αναμενόμενο, στένεψαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο η τουρκική ομάδα έκανε το ξεπέταγμά της με τη βοήθεια του Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις και πήρε τελικά τη νίκη με 81-76 στο τουρνουά της Κρήτης.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 43-42, 60-62, 81-76