Η στιγμή που περίμενε ο Εβάν Φουρνιέ - Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Εβάν Φουρνιέ

i

Ο Εβάν Φουρνιέ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Λαύριο

Η στιγμή που περίμενε ο Εβάν Φουρνιέ - Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 17:58 - 10.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 10.10.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ είναι έτοιμος να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, υποδέχονται τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ (11/10, 21:15) σε ένα παιχνίδι που το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο, με την αναμονή του κόσμου να είναι μεγάλη για να δει την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου για την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan GBL, ωστόσο στην πρεμιέρα της Euroleague δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε.

Προφανώς στόχος της ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι να πάρει την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση και να πανηγυρίσει μπροστά στον κόσμο της. Ένα παιχνίδι που ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, αλλά κανένα στη διοργάνωση σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο.

Ένα παιχνίδι το οποίο ναι μεν περιμένουν πως και πως οι παίκτες της ομάδας, αλλά ίσως... λίγο περισσότερο ο Εβάν Φουρνιέ. Ο πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ, είχε εντυπωσιαστεί πριν χρόνια από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και είχε γράψει πως αν παίξει στην Ευρώπη, θα το κάνει για τους «ερυθρόλευκους». Τα λόγια του έγιναν πράξη, μιας και το περασμένο καλοκαίρι φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, με χιλιάδες φίλους της ομάδας να τον υποδέχονται στο «Ελ. Βενιζέλος».

Το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις θα είναι το πρώτο του επίσημο στο ΣΕΦ (είχε παίξει στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά ήταν κεκλεισμένων) και σίγουρα θέλει να εντυπωσιάσει τα πλήθη.

Δεν προπονήθηκε ο Πετρούσεφ, αλλά παίζει με Ζαλγκίρις - Επέστρεψε ο ΜακΚίσικ στη δράση
EUROLEAGUE

12:31 - 10.10.2024

Δεν προπονήθηκε ο Πετρούσεφ, αλλά παίζει με Ζαλγκίρις - Επέστρεψε ο ΜακΚίσικ στη δράση

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ ταλαιπωρείται από ασθένεια και δεν συμμετείχε στην προπόνηση του Ολυμπιακού την Πέμπτη (10/10), ενόψει του αγώνα με την Ζαλγκίρις την Παρασκευή, ωστόσο θα αγωνιστεί κανονικά. Επέστρεψε ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, ο Εβάν Φουρνιέ έπαιξε 22 λεπτά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και είχε 5 πόντους και 1 ασίστ. Οι «απαιτήσεις» από τον πρώην NBAer είναι υψηλές, μιας και πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να είναι από τους βασικούς που θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε νέες επιτυχίες. Στο πρωτάθλημα κόντρα στο Λαύριο, είχε σε 26 λεπτά 7 πόντους, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ.