Το κίνητρο του Φουρνιέ, η «δίψα» του Βεζένκοφ και το στοίχημα του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δίνει οδηγίες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Διακρίνονται οι Φουρνιέ και Βεζένκοφ που κάθονται με πλάτη στην κάμερα

i

©Intime / Γιώργος Μπαρτζώκας

Το κίνητρο του Φουρνιέ, η «δίψα» του Βεζένκοφ και το στοίχημα του Μπαρτζώκα

Νίκος Καλαμπάκας 20:58 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:17 - 19.09.2024

Λίγες μέρες πριν το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού, το Sportal αναλύει ποια είναι τα «κλειδιά» της φετινής σεζόν και τη διαχείρισή τους από τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

Ο Ολυμπιακός φέτος γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδυρσή του και η ομάδα μπάσκετ δείχνει διψασμένη να επιστρέψει στην κορυφή. Η έλευση του Φουρνιέ έδωσε άλλη δυναμική στην ομάδα, ο Βεζένκοφ που έχει επιστρέψει με τη δίψα να γράψει νέες - «χρυσές» σελίδες στην ιστορία των Πειραιωτών και ο Γιώργος Μπαρτζώκας που καλείται να διαχειριστεί το κορυφαίο ίσως ρόστερ που είχε ποτέ η ΚΑΕ.

Όταν ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Σάσα Βεζένκοφ, οι πρόεδροι της ομάδας, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλοι, είχαν επισημάνει ότι οι μεταγραφές είχαν τελειώσει για φέτος.

Με αφορμή την έλευση του κορυφαίου παίκτη της Euroleague τη σεζόν 2022-23, οι ερυθρόλευκοι είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την... ηρεμία τους έπειτα από μια σεζόν που έχασαν τα σκήπτρα στην Ελλάδα, αλλά είδαν τον μεγάλο τους αντίπαλο, Παναθηναϊκό, να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε στη χώρα μας ξανά επειδή νιώθει ότι έχει αφήσει... δουλειές στη μέση, αλλά για να ξεκινήσει νέες!

Ο κόσμος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του με την επιστροφή του Βούλγαρου πάουερ φόργουορντ, όμως ξεσηκώθηκε για τα καλά όταν η διοίκηση της αγαπημένης του ομάδας, ανακοίνωσε τον Εβάν Φουρνιέ.

Σε ένα καλοκαίρι που μια ομάδα κάνει μεταγραφές όπως του Βεζένκοφ, του Κίναν Έβανς και του Ντόρσεϊ, η έλευση ενός ονόματος όπως του Γάλλου, είναι το κερασάκι στην τούρτα, η αφορμή που ψάχνει ένας οπαδός για να πανηγυρήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Σάσα έχει έρθει διψασμένος για διακρίσεις, κάτι που δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιστροφή του.

Από την πλευρά του ο Εβάν Φουρνιέ έπειτα από 12 χρόνια στο ΝΒΑ, θα μπορούσε να αποδεχτεί την πρόταση των Ουίζαρντς, να κάτσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να μαθαίνει μπάσκετ στους πιτσιρικάδες της Ουάσινγκτον! Όχι απλά δεν το έκανε, αλλά δεν το σκέφτηκε καν σαν ενδεχόμενο.

Ο Γάλλος σταρ ήθελε μια πρόκληση στην καριέρα του, έναν στόχο που θα κυνηγήσει. Και ο Ολυμπιακός έκανε το... μάτι του να γυαλίσει όταν του ζήτησε να έρθει και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Φουρνιέ θέλει να είναι πρώτος σε ότι κάνει και οι ερυθρόλευκοι του δίνουν την ευκαιρία να διαπρέψει στο επίπεδο της Euroleague, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν.

Για να συμβούν φυσικά όλα αυτά, χρειαζόταν το «Οκ» του κόουτς Μπαρτζώκα. Ο οποίος φέτος ίσως διαθέτει το καλύτερο ρόστερ που είδε ποτέ η ομάδα του Πειραιά, αλλά φέρει και στην πλάτη του το βαρύ φορτίο του να κάνει αυτή την ομάδα να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών της.

Ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή Έλληνας κόουτς κι ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης, πρέπει να καταφέρει να πείσει μια ομάδα αστέρων να βάλει το «εγώ» κάτω από την ομάδα. Στις θητείες του στον Ολυμπιακό, αλλά και στο εξωτερικό και κυρίως στη Ρωσία, έδειξε ότι μπορεί να το κάνει. Φέτος, καλείται να αποδείξει ότι οι κορυφαίοι παίκτες φέρνουν τους τίτλους και οι κορυφαίοι προπονητές τους δείχνουν τον δρόμο.

Το παρελθόν είναι υπέρ του, το μέλλον θα δείξει αν η ιστορία επαναλαμβάνεται ή γράφεται από την αρχή με νέες ιδέες...

Γιώργος Μπαρτζώκας ©Intime