Η υπόθεση Έβανς και η αλλαγή πλάνου για τον σκόρερ στον Ολυμπιακό

Κίναν Έβανς

Η υπόθεση Έβανς και η αλλαγή πλάνου για τον σκόρερ στον Ολυμπιακό

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:22 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 01:47 - 27.06.2024

Ο Ολυμπιακός έχει στο φουλ τις μηχανές ενόψει της συνέχειας, θέλοντας να κινηθεί αποφασιστικά για να κλείσει μέσα στο επόμενο διάστημα τις κινήσεις που ήδη δουλεύει (αθόρυβα) τις τελευταίες ημέρες. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί το τελευταίο διάστημα να κρατά χαμηλούς τόνους, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως ο οργανισμός δεν είναι στα… κόκκινα, προκειμένου να κλείσει τα μεταγραφικά μέτωπα που υπάρχουν.

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ
EURO 2024

00:00 - 27.06.2024

Όλοι Euro LIVE: Το Sportal βρέθηκε στο πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών - Όλα τα ζευγάρια των νοκ άουτ

«Όλοι Euro» με ζωντανή σύνδεση από το Γκεζελκίρχεν και το πάρτι πρόκρισης των Γεωργιανών. Όλη η δράση από τα ματς της Τετάρτης. Τα ζευγάρια των νοκ άουτ και ο δρόμος για τον τελικό.

Και μπορεί η υπόθεση Βεζένκοφ, όσο και να ιντριγκάρει, να αποτελεί έναν στόχο που δεν είναι στο χέρι του Ολυμπιακού, οι υπόλοιποι όμως είναι κινήσεις που οι Πειραιώτες δουλεύουν εδώ και καιρό και έχουν σκοπό να τελειώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αρχικά για την περίπτωση Ντόρσεϊ σας ενημερώσαμε με σχετικό ρεπορτάζ το βράδυ της Τρίτης (25/6), με τον παίκτη να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο… σπίτι του, τον Ολυμπιακό, προκειμένου να παίξει ξανά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Από εκεί και πέρα όμως και επειδή το ρεπορτάζ τρέχει, οι εξελίξεις δεν μένουν μόνο εκεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, οι συζητήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Κίναν Έβανς πάνε πολύ καλά, με τον Ολυμπιακό να πιστεύει στον παίκτη και να έχει σκοπό να έρθει σε νέα συμφωνία μαζί του. Άλλωστε ο τραυματισμός του είναι μεν σοβαρός, αλλά δεν είναι από εκείνους που μπορεί να τον κρατήσουν ένα χρόνο εκτός. Ουσιαστικά λοιπόν, τον Δεκέμβρη, ο Έβανς μπορεί να είναι πίσω στις προπονήσεις, με το ερωτηματικό στη συνέχεια να έχει να κάνει με τον αγωνιστικό ρυθμό που θα χρειαστεί.

Κίναν Έβανς Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Η απόφαση, λοιπόν, να πάει προς την ενεργοποίηση της περίπτωσης Έβανς, αλλάζει σε έναν βαθμό και τα δεδομένα στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού.

Ενώ οι Ερυθρόλευκοι το προηγούμενο διάστημα κοιτούσαν για παίκτη που θα παίζει στο «1» και στο «2», πλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, αναζητούν στην αγορά έναν παίκτη που να παίζει στο «3» και το «2», με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να στρέφουν το βλέμμα τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και τους παίκτες που αναμένεται να «κοπούν» από το NBA.

Αυτή η κίνηση βέβαια θα αποτελέσει και το μεγάλο «μπαμ» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει ένα μεγάλο όνομα με μεγάλο αγωνιστικό impact, αλλά και ένα όνομα που θα κάνει και τον κόσμο να «φτιαχτεί» και θα αποτελέσει και έναν τρόπο να πουν το δικό τους «ευχαριστώ» στον κόσμο, που στηρίζει με όλο του το είναι κάθε προσπάθεια της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Τέτοια ονόματα είναι του Εβάν Φουρνιέ, ή του Σβι Μιχάιλιουκ, με τον δεύτερο πάντως να μην έχει ακόμη ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Βέβαια για να ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση θα πρέπει και ο ίδιος ο Ολυμπιακός να κάνει υπομονή, καθώς μετά το ντραφτ του NBA θα πάρουν τις αποφάσεις τους οι ομάδες για το ποιους θα κρατήσουν και ποιους θα κόψουν.

Εβάν Φουρνιέ © photo by Picture Alliance / Getty Images / Ideal Images

Το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει παίκτες από το πάνω ράφι, θέλοντας να κάνει κινήσει που θα κάνουν κρότο και θα είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές βάσει των συνθηκών.

Λίγη υπομονή και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις, αλλά και οι πρώτες ανακοινώσεις από πλευράς Ολυμπιακού…