Αρχίζει η δράση: Πότε είναι τα φιλικά Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και τι γίνεται με την τηλεοπτική κάλυψη

Μπαρτζώκας & Αταμάν

Αρχίζει η δράση: Πότε είναι τα φιλικά Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού στο μπάσκετ και τι γίνεται με την τηλεοπτική κάλυψη

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:32 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 27.08.2024

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για μια μεγάλη σεζόν, ενόψει της οποίας, έχουν προγραμματίσει μεγάλα φιλικά προετοιμασίας! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων που θα δώσουν οι «Αιώνιοι» πριν το πρώτο επίσημο τζάμπολ της σεζόν.

Διάλειμμα τέλος, τα κεφάλια μέσα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Οι Αιώνιοι, οι οποίοι είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ετοιμάζονται για τα φιλικά προετοιμασίας τους σιγά – σιγά, τα οποία θα αποτελέσουν και την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα, λίγο πριν τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις τους στο Super Cup της Ρόδου.

Πριν από αυτό όμως, έχουμε, όπως είπαμε, τα φιλικά προετοιμασίας. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα το πρόγραμμα των φιλικών, όμως τα περισσότερα έχουν ήδη γίνει γνωστά.

Κώστας Σλούκας © Intime

Ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Σλοβενίας στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, όπου, πέραν της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, το «παρών» θα δώσουν οι Τσεντεβίτα / Ολίμπια, η Αναντόλου Έφες και η Μπάγερν Μονάχου. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Κύπρο για το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπάγερν Μονάχου. Στη συνέχεια ακολουθεί το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο, όπου εκτός του Παναθηναϊκού, θα συμμετάσχουν επίσης οι Παρτίζαν, Αναντολού Έφες και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα έχει και ένα φιλικό στην Κωνσταντινούπολη, με τους Πρασίνους να αντιμετωπίζουν την Αναντολού Έφες στις 24/9.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού (μέχρι τώρα):

Τουρνουά Σλοβενίας

6 Σεπτεμβρίου: Τσεντεβίτα - Παναθηναϊκός AKTOR 19:00

6 Σεπτεμβρίου: Αναντολού Εφές - Μπάγερν Μονάχου 21:30

Το πρόγραμμα των τελικών

7 Σεπτεμβρίου: Πρώτο ματς στις 17:00

7 Σεπτεμβρίου: Δεύτερο ματς στις 19:30

Τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» Κύπρος

Σάββατο 14/9: Μακάμπι Playtika Τελ ΑβίβΜπάγερν Μονάχου (18:45)

Κυριακή, 15/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Playtika Τελ Αβίβ (18:45)

Δευτέρα, 16/9: Παναθηναϊκός AKTOR – Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Τουρνουά Παυλος Γιαννακόπουλος

21/9, 19:00 Αναντολού Εφές - Μακάμπι Τελ Αβίβ

21/9, 22:00 Παρτίζαν - Παναθηναϊκός AKTOR

24/9, 20:00 Αναντολού Έφες -  Παναθηναϊκός AKTOR

Σάσα Βεζένκοφ Σάσα Βεζένκοφ / Intime

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό τα φιλικά προετοιμασίας του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκας έχει δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ με Μαρούσι (3/9) και Ερυθρό Αστέρα (10/9), ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα φιλικό το οποίο θα διεξαχθεί μετά την απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Πρίντεζη. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ δυνατό φιλικό μπροστά του, καθώς οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στο Ηράκλειο της Κρήτης τις Φενέρμπαχτσε, Βίρτους Μπολόνια και Αρμάνι Μιλάνο. Τέλος, τα φιλικά του Ολυμπιακού ολοκληρώνονται στην Ιταλία, όπου στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Τραπάνι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα φιλικών του Ολυμπιακού:

3/9 Ολυμπιακός - Μαρούσι (ΣΕΦ - κεκλεισμένων των θυρών)

“A Moment To Remember” – Giorgios Printezis

6/9 Ολυμπιακός - Maccabi Playtika Tel Aviv (ΣΕΦ)

10/9 Ολυμπιακός - Crvena Zvezda (ΣΕΦ - κεκλεισμένων των θυρών)

International Basketball Tournament Crete/Heraklion

14-15/9 (Olympiacos BC, Virtus Segafredo Bologna, EA7 Emporio Armani Milan, Fenerbahce Beko).

22/9 Trapani Shark (Ιταλία)

23/9 Trapani Shark (Ιταλία)

Ποια φιλικά θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη;

Μέχρι στιγμής, επίσημα δεν έχει «κλείσει» κανένα από τα φιλικά προετοιμασίας τηλεοπτική στέγη, πέραν από το “A Moment To Remember” – Giorgios Printezis. Η μεγάλη βραδιά προς τιμή του Γιώργου Πρίντεζη θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια της NOVA, όπως συνέβη και πέρσι με την βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Μέσα στις επόμενες ημέρες πάντως, αναμένεται αρκετά από τα φιλικά τουρνουά που προαναφέραμε να κλείσουν την δική τους τηλεοπτική στέγη, με αυτά σε Κύπρο και Κρήτη να αναμένεται να τα πάρει η Cosmote TV.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!