Κορυφαίος ξένος εκτός του NBA ο Σάσα Βεζένκοφ σύμφωνα με τους GMs της κορυφαίας λίγκας
i

©intime

Κορυφαίος ξένος εκτός του NBA ο Σάσα Βεζένκοφ σύμφωνα με τους GMs της κορυφαίας λίγκας

Νίκος Καλαμπάκας 20:35 - 08.10.2024

Μπορεί η θητεία του Σάσα Βεζένκοφ να ήταν μόνο για έναν χρόνο, ωστόσο οι GMs του NBA ψήφισαν τον φόργουορντ του Ολυμπιακού ως τον καλύτερο ξένο παίκτη εκτός του NBA.

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων των Σακραμέντο Κινγκς, με αποτέλεσμα η θητεία του στο NBA να ολοκληρωθεί μετά από μόλις έναν χρόνο. Αλλά και να επιστρέψει ο Βούλγαρος στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Παρόλα αυτά οι GMs της κορυφαίας λίγκας μπάσκετ δεν ξέχασαν τον Βεζένκοφ και τον ψήφισαν ως τον καλύτερο ξένο παίκτη που αγωνίζεται εκτός του NBA. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού συγκέντρωσε το 30% των προτιμήσεων, ακολούθησε ο Νίκολα Μίροτιτς (23%), ο Έντι Ταβάρες (17%), ο Νόλα Τραορέ (13%) και οι Ντζάναν Μούσα, Τσεντί Οσμάν (7%).

Όσον αφορά το ποια ομάδα στο NBA θα κατακτήσει το NBA τη φετινή σεζόν, το 83% των GMs πιστεύει πως οι Μπόστον Σέλτικς θα κάνουν το Back2Back. Στη συνέχεια ακολουθούν οι Οκλαχόμα Θάντερς με 13% και οι Ντάλας Μάβερικς με μόλις 3%. Ακόμα, αναφορικά με τον τίτλο του MVP ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό (40%), ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς ακολουθεί με 30%.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Σλοβένος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ με 37%, καλύτερος σούτινγκ γκαρντ ο Άντονι Έντουαρντς με 33%, κορυφαίος σμολ φόργουορντ ο Τζέισον Τέιτουμ με 47%, καλύτερος πάουερ φόργουορντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 77% και ο Νίκολα Γιόκιτς ο κορυφαίος σέντερ με 87%.