Από το «μέχρι τέλους» σε δύο σερί νταμπλ

Δύο σερί νταμπλ πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός μετά το «μέχρι τέλους»

i

©Intime

Από το «μέχρι τέλους» σε δύο σερί νταμπλ

Νίκος Καλαμπάκας 23:54 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:33 - 14.08.2024

Ήταν 13/02/2019 όταν ο Ολυμπιακός αποφάσιζε να μη βγει στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου κόντρα στον παναθηναϊκό, διαμαρτυρόμενος για τις διαιτητικές αποφάσεις. Τέσσερα χρόνια, η ομάδα του Πειραιά έχει επιστρέψει στις ελληνικές διοργανώσεις και έχει κατακτήσει όποιον εγχώριο τίτλο διεκδίκησε.

Κάποιοι το είπαν επανάσταση, άλλοι καπρίτσιο. Η ιστορία έγραψε πάντως ότι ο Ολυμπιακός επί δύο σεζόν είχε... μποϊκοτάρει το ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο και είχε αφοσιωθεί μόνο στην Euroleague. Το εγχείρημα δεν ξέρουμε αν στέφθηκε από επιτυχία, όμως το σίγουρο είναι ότι επιστρέφοντας στα ελληνικά δρώμενα, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα και πλέον πανηγυρίζουν την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενού τους νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφεραν και φέτος να κατακτήσουν το κύπελλο και το πρωτάθλημα, βάφοντας στα χρώματά τους τις ελληνικές διοργανώσεις.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε αυτές τις σεζόν έχει καταφέρει να βρεθεί και στα ευρωπαϊκά Final 4, πιστοποιώντας την ανοδική της πορεία από την ημέρα που η ομάδα τέθηκε ξανά σε... κανονική λειτουργία.

Από το μακρινό πλέον 2019 έχουν συμβεί πολλά: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποχώρησε από την ΕΟΚ, εκεί όπου τον διαδέχθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος. Οι «ερυθρόλευκοι» τυγχάνουν της καθολικής αναγνώρισης από τους αντιπάλους τους στην Euroleague, ενώ στην Ελλάδα οι φωνές έχουν πάψει από την πλευρά τους και έχουν ξεκινήσει από τον μεγάλο τους αντίπαλο, Παναθηναϊκό.

Φυσικά για να συμβούν αυτά ο δρόμος ήταν μακρύς. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είδαν την ομάδα τους να πραγματοποιεί μια κάκιστη σεζόν στην Euroleague (τη χειρότερη από την ημέρα που ανέλαβαν οι ίδιοι την ομάδα), ενώ το πρωτάθλημα της Α1 έχασε λίγη από την... αίγλη του (το ίδιο θα συνέβαινε αν έλειπε και ο Παναθηναϊκός).

Η ουσία είναι πάντως μια: Η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε πιο δυνατή. Κατάφερε να υψώσει ανάστημα απέναντι στον απόλυτο κυρίαρχο και να γίνει αυτός πρωταγωνιστής, κατακτώντας δύο συνεχόμενα νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Πλέον, το ζητούμενο για την ομάδα του Μπαρτζώκα είναι η συνέχεια. Η εικόνα του συλλόγου τα δύο τελευταία χρόνια, εγγυάται ότι θα είναι στα ίδια μονοπάτια...

Tags: