Ποιο στοιχείο θέλει να καλύψει ο Μπαρτζώκας μέχρι να επιστρέψει ο Μιλουτίνοφ!
i

©InTime

Ποιο στοιχείο θέλει να καλύψει ο Μπαρτζώκας μέχρι να επιστρέψει ο Μιλουτίνοφ!

Γιάννης Πάλλας 22:50 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 19.09.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα πρέπει μέσα από την ομαδική προσπάθεια να αυξήσει την συγκομιδή των επιθετικών ριμπάουντ, στα οποία ήταν μετρ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ όσο βρίσκονταν στο παρκέ

Το επιθετικό ταλέντο του Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ένα από τα «όπλα» που αξιοποιούσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού την περσινή σεζόν, κάτι που θα μπορέσει όσο παραμένει στα... πιτς να το καλύψει από τους σπουδαίους παίκτες που αποκτήθηκαν ειδικά στην περιφέρεια.

Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» έφτιαξαν μια ομάδα με βάθος και ποιότητα τέτοιου επιπέδου, ώστε να μην προβληματίζονται εάν υπάρχουν κάποιες απουσίες. Όπως καλή ώρα συμβαίνει τώρα με τους δίδυμους πύργους Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ που προσδίσει μεγάλη δυναμική στην ομάδα του (ειδικά στο επιθετικό κομμάτι) και αυτή τη στιγμή αναρρώνει από τον τραυματισμό του μετρώντας αντίστροφα για να επανέλθει, όπως συμβαίνει και με τον Γάλλο σέντερ, στερεί από τον Ολυμπιακό και ένα ακόμη στοιχείο του παιχνιδιού που είναι εξίσου σημαντικό.

Ειδικότερα, όταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν στο παρκέ την περασμένη σεζόν, το ποσοστό των επιθετικών ριμπάουντ του Ολυμπιακού αυξάνονταν κατά 8,2% σε σχέση με το διάστημα που ήταν στον πάγκο με αποτέλεσμα να φτάνει σ’ ένα ποσοστό 35,9% όσον αφορά τη συγκομιδή των επιθετικών «σκουπιδιών» που ήταν το καλύτερο στην Euroleague.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, που ο Σέρβος σέντερ δεν είναι διαθέσιμος για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θα πρέπει να καλυφθεί η επίδραση του ειδικά στις δεύτερες επιθέσεις (είχε 2.5 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο την περσινή σεζόν συνολικά από τα 9.7 της ομάδας του) από τους συμπαίκτες του που θα κληθούν να καλύψουν το κενό του, όπως είναι ο Φιλίπ Πετρούσεφ και ο Μόουζες Ράιτ. Επίσης, λύσεις μπορούν να προσφέρουν τόσο ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, που πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, όπως και ο Σακίελ ΜακΚίσικ.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να βρει λύση, όσον αφορά τις δεύτερες επιθέσεις στα παιχνίδια της ομάδας ειδικά στην Euroleague και λιγότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τις υπόλοιπες ομάδες με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Βέβαια, όσο υπάρχει πρόοδο στην αποθεραπεία των Μιλουτίνοφ-Φαλ, τόσο λιγότερα θα είναι τα παιχνίδια που θα απουσιάσουν οι δίδυμοι πύργοι της ομάδας στην Euroleague.