Μια μεταγραφή και τέλος - Η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού

Μια μεταγραφή και τέλος - Η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού

Νίκος Καλαμπάκας 09:58 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 05.07.2024

Η θετική ανταπόκριση του Σάσα Βεζένκοφ στις συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό ήταν το προτελευταίο κομμάτι του «ερυθρόλευκου» παζλ όσον αφορά τις φετινές μεταγραφές. Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των Πειραιωτών!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ, αφού ο Βούλγαρος φόργουορντ είπε το πολυπόθητο «ναι» στους Πειραιώτες και προβάρει ξανά τα ερυθρόλευκα. Με την κίνηση αυτή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα γίνεται πανίσχυρη στις θέσεις των ψηλών και πλέον απομένει μονάχα ένα κομμάτι ώστε να συμπληρωθεί το παζλ του ερυθρόλευκου ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο ενθουσιασμός στους φίλους της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από ευδιάκριτος το απόγευμα της Πέμπτης, 4/7. Η είδηση ότι ο Βεζένκοφ φοράει ξανά τα ερυθρόλευκα έκανε τον γύρο του κόσμου και οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά πλέουν σε πελάγη ευτυχίας! Φυσικά, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα ο παίκτης να μείνει ελεύθερος από τους Ράπτορς και μέχρι τότε τίποτα δεν θα πρέπει να είναι δεδομένο.

Πλέον, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται υπερπλήρης στο ρόστερ του. Ή μήπως όχι; Το ρεπορτάζ λέει ότι οι κινήσεις δεν τελείωσαν εδώ. Οι Πειραιώτες θα κάνουν μια ακόμα κίνηση και θα αφορά παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3».

Τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι αυτά των Φουρνιέ και Μίχαλιουκ. Δύο παίκτες με δολοφονικό σουτ και αρκετή εμπειρία. Μπορεί αμφότεροι να αγωνίζονται στο ΝΒΑ, όμως έχουν την ποιότητα να ξεδιπλώσουν και στα παρκέ της Euroleague το ταλέντο τους. O Ουκρανός πάντως λέγεται ότι βρήκε ομάδα στο ΝΒΑ και δεν θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις κινήσεις του, έχει μιλήσει με τους μάνατζέρ τους και πλέον όλοι περιμένουν ποιος από τους δύο θα είναι το επόμενο «χτύπημα» του. Δεδομένης της κατάστασης και των πληροφοριών από την Αμερική για τον Μιχάιλιουκ, ο Φουρνιέ φαίνεται να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Ουκρανό, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει και κάτι άλλο....

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξετάζει διεξοδικά την αγορά του ΝΒΑ και ίσως ο Ολυμπιακός να στραφεί σε άλλη λύση.

Μπορεί δηλαδή ο παίκτης που θα έρθει, να κάνει πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι και να μην έχει αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη. Το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει και ούτε πρόκειται να συμβεί αυτό. Σας είχαμε γράψει άλλωστε στο Sportal πρόσφατα ότι το ταξίδι του Μποζίκα στις ΗΠΑ, ίσως συνδυαστεί με μεταγραφή...

Στον Ολυμπιακό κινούνται υπό άκρα μυστικότητα και θέλουν να κλείσουν το ρόστερ όσο πιο σύντομα γίνεται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Το ερώτημα που δεν έχουν απαντήσει ούτε οι ίδιοι ακόμα, είναι αν θα επιλέξουν να πυροδοτήσουν μια ακόμα βόμβα (Φουρνιέ, Μίχαλιουκ) ή αν θα επιλέξουν να επενδύσουν σε παίκτη από τις ΗΠΑ.

Την απάντηση θα την ξέρουμε σύντομα...