Ώρα αλλαγών στο λιμάνι - Η περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ!

Εβάν Φουρνιέ

i

© photo by Picture Alliance / Getty Images / Ideal Images

Ώρα αλλαγών στο λιμάνι - Η περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ!

Νίκος Καλαμπάκας 09:56 - 18.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 18.06.2024

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται για τη μεταγραφική του ενίσχυση και ένα από τα ονόματα που εξιτάρουν, είναι αυτό του Εβάν Φουρνιέ. Ποιες οι προϋποθέσεις για να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Γάλλος γκαρντ!

Ήταν 21 Μαΐου του 2022 όταν ο Εβάν Φουρνιέ με ανάρτησή του στο twitter, εξέφραζε την επιθυμία του όταν κάποια στιγμή επιστρέψει στην Ευρώπη, να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού! Δύο χρόνια αργότερα, αυτό ίσως και να μπορεί να γίνει πράξη, αφού ο Γάλλος μένει ελεύθερος από τους Πίστονς και θα κυκλοφορεί στην αγορά ως free agent. Το ερώτημα είναι ένα: «Θα του κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός;».

Έπειτα από μια δύσκολη σεζόν, με πολλούς τραυματισμούς και πολλές αλλαγές στο μεταγραφικό πλάνο της ομάδας, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι το Final Four, εκεί όπου αποκλείστηκαν από την Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό, ενώ στην Basket League είδαν τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το 2-0 και να τους κερδίζει με 3-2, παίρνοντας αυτός το πρωτάθλημα.

Ώρα αλλαγών λοιπόν στο λιμάνι και αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι οι μεταγραφές! Η ομάδα του Πειραιά θα αποχαιρετήσει σύντομα τον Λουκ Σίκμα, ο οποίος θα ψάξει νέο σταθμό για να συνεχίσει την καριέρα του καθώς το συμβόλαιό του ήταν διάρκειας 1+1 χρόνου και ειδοποιήθηκε ότι η συμφωνία για το δεύτερο έτος δεν θα ενεργοποιηθεί!

Ο Ολυμπιακός δεδομένα έχει «σημαδέψει» τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει στο ΝΒΑ και προτεραιότητά του σε περίπτωση που γυρίσει στην Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός.

⚽Η επιστροφή των «βρυκολάκων», το «δράμα» του Βελγίου και η νίκη της Γαλλίας δίχως να... σκοράρει
SPORTAL ORIGINALS

23:58 - 17.06.2024

⚽Η επιστροφή των «βρυκολάκων», το «δράμα» του Βελγίου και η νίκη της Γαλλίας δίχως να... σκοράρει

Όλοι Euro για τις αναμετρήσεις της Δευτέρας! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Μόναχο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Πειραιά ψάχνει ποιοτικές ενέσεις στις θέσεις των γκαρντ. Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση για τον Κίναν Έβανς. Ο Αμερικάνος της Ζάλγκιρις τραυματίστηκε στο γόνατο και θα επιστρέψει στην δράση περίπου τον Δεκέμβριο με Ιανουάριο, γεγονός που ίσως βάλει... φρένο στη μεταγραφή του, χωρίς αυτό όμως να είναι ακόμα γεγονός!

Την ώρα λοιπόν που υπάρχει αβεβαιότητα για τον Έβανς, οι λύσεις αναζητούνται και αλλού. Μια από τις περιπτώσεις που εξιτάρουν τόσο τους φίλους της ομάδας, όσο και τον προπονητή της, Γιώργο Μπαρτζώκα, είναι αυτή του Εβάν Φουρνιέ.

Ο Γάλλος κόμπο γκαρντ είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι, αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του τα τελευταία χρόνια και ο ίδιος στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί κάποια στιγμή με τα ερυθρόλευκα: «Αν κάποια μέρα έπρεπε να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω όπου θέλω, νομίζω ότι θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Εξακολουθεί να είναι ένα ιερό σωματείο», είχε γράψει στο twitter ο ίδιος.

Πλέον ο δρόμος για την επιστροφή του Φουρνιέ έχει ανοίξει διάπλατα. Ο Ολυμπιακός δεδομένα ψάχνει για παίκτες που θα τον βοηθήσουν ουσιαστικά και θα κάνουν και... γκελ στον κόσμο, ο Γάλλος έπειτα από την πολυετή του καριέρα στο ΝΒΑ ψάχνεται για το μέλλον του και ίσως ήρθε η ώρα να κάνει πράξη την επιθυμία του και να φορέσει τα ερυθρόλευκα του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Αν αυτό τελικά θα συμβεί, θα το ξέρουμε τις επόμενες εβδομάδες!