Αλήθειες και ψέματα για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού: Τι ισχύει με Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ και όλη την αγορά

Αλήθειες και ψέματα για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού: Τι ισχύει με Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ και όλη την αγορά

Νίκος Καλαμπάκας 13:15 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 22.06.2024

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι συζητήσεις των οπαδών στις παραλίες και τις καφετέριες στρέφονται γύρω από τις μεταγραφές. Είναι η αγαπημένη εποχή της ίντριγκας και των ονείρων. Το Sportal καταπιάνεται με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και καταγράφει το πως θα κινηθούν οι ερυθρόλευκοι στην αγορά!

Έπειτα από μια σεζόν επίπονη, τόσο από πλευράς υγείας, όσο και από αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός καταστρώνει τα σχέδιά του ενόψει της νέας χρονιάς. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδό τους και θα το είχαν κάνει ήδη, εφόσον η ατυχία δεν τους χτυπούσε την πόρτα πριν ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Μπαρτζώκας για τον Ναν: «Ήμασταν οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε, ίσως εντυπωσιάστηκε από τα αγγλικά του φίλου μου του Εργκίν»
EUROLEAGUE

10:43 - 22.06.2024

Μπαρτζώκας για τον Ναν: «Ήμασταν οι πρώτοι που ασχοληθήκαμε, ίσως εντυπωσιάστηκε από τα αγγλικά του φίλου μου του Εργκίν»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη για το παρόν και το μέλλον του Ολυμπιακού και μεταξύ άλλων στάθηκε στον Κέντρικ Ναν, τονίζοντας πως οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που ασχολήθηκαν πρώτοι με την περίπτωσή του.

Μια από τις πλέον εντυπωσιακές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού, θα ήταν αυτή του Κίναν Έβανς. Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Ζάλγκιρις και η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες είχαν έρθει σε συμφωνία μαζί του. Η ενδεχόμενη προσθήκη του θα ισχυροποιούσε σε σημαντικό βαθμό την περιφέρεια του Ολυμπιακού, όμως η... τύχη δεν ήταν με τος μέρος του παίκτη και της ελληνικής ομάδας. Ο Έβανς υπέστη σοβαρό τραυματισμό και το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί «πάγωσε» μέχρι νεοτέρας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το φλερτ δεν θα συνεχιστεί. Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση για τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός θα παρακολουθεί την αποθεραπεία του και ανάλογα με το πως θα πάει εκείνη, θα γίνει και η επόμενη κίνηση. Αυτό που είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι ακόμα το προπονητικό τιμ δεν έχει καταλήξει για την περίπτωσή του, αφού είναι νωρίς για συμπεράσματα. Μην ξεχνάτε ότι ο παίκτης υπολογίζεται να επιστρέψει τον Δεκέμβριο, οπότε ο προγραμματισμός δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του.

Μια αλήθεια επίσης είναι ότι ένας από τους πλέον ελκυστικούς παίκτες της αγοράς, είναι και ο Ουίλ Κλάιμπερν. Τρομερός σκόρερ, παίκτης με μεγάλη εμπειρία στην Euroleague που μπορεί να ηγηθεί οποιαδήποτε ομάδας κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι αλήθεια όμως ότι ο Ολυμπιακός του έχει κάνει πρόταση. Μπορεί οι Πειραιώτες να έχουν ανάγκη ένα... βαρύ όνομα που θα δώσει και πάλι χαρά στους φίλους της ομάδας και θα λύσει τα χέρια του προπονητή της, όμως αυτός ο παίκτης δύσκολα θα είναι ο πρώην της Εφές.

Αλήθεια είναι και ότι ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Οι δύο πλευρές έχουν άριστες σχέσεις από την πρώτη θητεία του παίκτη στην ομάδα του Πειραιά και το φλερτ φέτος το καλοκαίρι είναι έντονο. Δεν αποκλείεται οι... ανακοινώσεις να ξεκινήσουν από εκείνον, όμως μέχρι στιγμής η συμφωνία δεν είναι οριστική και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα έχουν και αίσιο τέλος!

Μιλώντας για μεγάλα ονόματα, ας αναφερθούμε και στην περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ. Είναι από τους παίκτες που εξιτάρουν, αφού η μακρά του θητεία στο ΝΒΑ και η εμπειρία του, μπορούν να δώσουν σε ένα μεγάλο κλαμπ ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Ο παίκτης έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ, ενώ με τον Ολυμπιακό δεν έχουν υπάρξει ακόμα κάποιες... διερευνητικές επαφές. Το συμβόλαιό του είναι σχεδόν απαγορευτικό για την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, όμως αν ο ίδιος αποφασίσει ότι θέλει να επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο, πολλές ομάδες -ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός - θα προσπαθήσουν να τον δελεάσουν. Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως ο Φουρνιέ σκέφτεται περισσότερο το ΝΒΑ από την Euroleague!

Είναι ψέμα ότι ο Ολυμπιακός βιάζεται να κάνει τις προσθήκες ώστε να προλάβει τους καλούς, ελεύθερους παίκτες. Η αγορά είναι πάντα ανοιχτή και τρανό παράδειγμα αυτού, είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός φέτος άλλαξε όλο του το... προφίλ, με την απόκτηση του Ναν, που ήρθε μετά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ενώ όταν ο Ολυμπιακός πήρε μεσούσης της σεζόν τους Πετρούσεφ και Ράιτ, έκανε την αντεπίθεσή του στην Euroleague και έφτασε στο Final Four.

00:09 - 01.05.2024

Πετρούσεφ στο Sportal: «Ήταν απαράδεκτο...»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ εξήγησε στην κάμερα του Sportal ότι ο Τζαμπάρι Πάρκερ επεδίωξε την επαφή και ήταν ένα φάουλ που θα μπορούσε να δοθεί στη διάρκεια του αγώνα, όχι όμως στο φινάλε και να κρίνει το ματς.

Η αγορά θα δώσει στους ερυθρόλευκους επιλογές ώστε να πάρουν τους παίκτες που χρειάζεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ώστε να παρουσιάσει το μπάσκετ που έχει στο μυαλό του. Ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ, μάλλον αυτοί που θα φύγουν θα είναι περισσότεροι από αυτούς που θα έρθουν, αφού μιλάμε για τρεις προσθήκες μάξιμουμ.

Είναι αλήθεια ότι η χρονιά που πέρασε δεν ήταν πετυχημένη για τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι ο σύλλογος εργάζεται ώστε να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος του χρόνου, είναι αλήθεια ότι διοίκηση και προπονητικό τιμ έχουν την όρεξη για την υπέρβαση -και- στις μεταγραφές.

Είναι ψέμα ωστόσο ότι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται σε πανικό λόγω της απώλειας του πρωταθλήματος και θα βιαστούν να κλείσουν το ρόστερ τους. Και χρόνος υπάρχει και παίκτες και υπομονή...

Για τέλος αφήσαμε το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ που ίσως να είναι αυτό που «καίει» περισσότερο τον κόσμο. Πράγματι έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό. Όπως είναι αλήθεια ότι και στο μυαλό του Σάσα, προτεραιότητα στην Ευρώπη έχουν οι ερυθρόλευκοι. Είναι όμως δύσκολη περίπτωση, αφού τόσο η ομάδα του δεν θα αφήσει εύκολα ένα τόσο μεγάλο περιουσιακό της στοιχείο, όσο και ο παίκτης δεν θα παρατήσει έτσι απλά το όνειρο του ΝΒΑ...