Μια «ανάσα» από τον Ολυμπιακό ο Μόουζες Ράιτ

Μόουζες Ράιτ

i

© Instagram

Μια «ανάσα» από τον Ολυμπιακό ο Μόουζες Ράιτ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:49 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Μόουζες Ράιτ είναι ένας παίκτης που απασχολεί τον Ολυμπιακό, με τον παίκτη όμως να μην έχει φτάσει ακόμη σε συμφωνία με τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση ψηλού, προκειμένου να καλύψει το κενό που αφήνει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (θα μείνει εκτός για περίπου 2 μήνες) και ο Μόουζες Ράιτ είναι το όνομα που δείχνει να ξεχωρίζει.

Ο Μόουζες Ράιτ αγωνίζεται εδώ και μερικές εβδομάδες στο τουρκικό πρωτάθλημα, έχοντας 26.4 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 1.4 κοψίματα μέσο όρο σε 33 λεπτά συμμετοχής, με τα νούμερά του, όπως είναι φυσιολογικό, να τραβούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ολυμπιακού. 

Πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, σε πολύ καλή ηλικία (25 ετών) και εξελίξιμο, που όμως δεν έχει ακόμα μεγάλη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα. 

Πριν τη Μερκεζεφέντι ο Μόουζες Ράιτ αγωνιζόταν στην Κίνα, έχοντας 12.8 πόντους και 6.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 20 λεπτά συμμετοχής, ενώ νωρίτερα δεν είχε περάσει ποτέ από την Ευρώπη. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολέγιο του Τζόρτζια Τεκ, ενώ έχει δύο περάσματα από το NBA με τις φανέλες των Μάβερικς και των Κλίπερς την σεζόν 2021/22. Την σεζόν 2022/23 αγωνίστηκε στην Κίνα με την φανέλα της Ζεγιάνγκ, όπου είχε 12.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν υπάρχει ακόμη, με τον Ράιτ και τον Ολυμπιακό όμως να θέλουν να συνεργαστούν, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα μπορεί το σκηνικό να αλλάξει και να έρθει ο «γάμος» ανάμεσα στις δύο πλευρές.