Μπαρτζώκας: «Θέλω να γίνω ο Έλληνας Σερ Αλεξ»
i

Γιώργος Μπαρτζώκας/ ©Intime

Μπαρτζώκας: «Θέλω να γίνω ο Έλληνας Σερ Αλεξ»

Sportal newsroom 10:17 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.08.2024

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και πριν την… επιστροφή στη Euroleague ο Γιώργος Μπαρτζώκας απολαμβάνει «την κάθε στιγμή στον Ολυμπιακό» και θα ήθελε πάρα πολύ να γίνει «ο… Έλληνας Φέργκιουσον».

Γενικά υπάρχει η θεωρητική προσέγγιση στον αθλητισμό που αναφέρει ότι τις επιτυχίες τις καρπώνονται οι παίκτες και τις αποτυχίες οι προπονητές. Βέβαια, αυτή η εικόνα είναι… εύθραυστη γιατί σε μία επιτυχημένη πορεία κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την προπονητική επίδραση που έχει μία ομάδα. Και αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό είναι κυρίαρχη. 

Οι «ερυθρόλευκοι», καθώς ετοιμάζονται για το ματς της Παρασκευής (24/2) με τη Βαλένθια στην Ισπανία, για την 25η αγωνιστική της Euroleague, θέλουν να επιβεβαιώσουν την υπεροχή τους στη διοργάνωση και να συνεχίσουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία. 

Σε έναν μίνι απολογισμό πριν τον αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», πως «μου αρέσει πολύ το μπάσκετ που παίζουμε. Πρόκειται για ένα μπάσκετ που στηρίζεται στη δημιουργία και την ομαδικότητα. Κάνουμε την δουλειά μας και βάζουμε έξτρα θέματα στο σκάουτινγκ των αντιπάλων μας σε κάθε ματς. Πιστεύω ότι είμαστε μία δύσκολη ομάδα για τους αντιπάλους μας»

Από τη στιγμή που η πορεία είναι επιτυχημένη, το Κύπελλο Ελλάδας έχει ήδη κατακτηθεί και στην Ευρώπη υπάρχει όραμα και μεγάλοι στόχοι ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέπει πως και ο ίδιος έχει πολλή δουλειά μπροστά του, όχι μόνο την τρέχουσα σεζόν, αλλά και στο… μέλλον. «Μακάρι να γίνω ο Έλληνας Φέργκιουσον», είπε βάζοντας τον εαυτό του σε παρόμοια θέση με τον κορυφαίο Σκωτσέζο προπονητή ποδοσφαίρου, o oποίος δούλεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1986 έως το 2013. Δηλαδή, για 27 χρόνια, μέσα στα οποία κατέκτησε… τα πάντα και δημιούργησε παίκτες και σύνολα που έμειναν στην ιστορία. 

Ο Μπαρτζώκας στην πρώτη του θητεία στον Πειραιά έμεινε για δύο χρόνια (2012-2014), ενώ από το 2020 εργάζεται ξανά στο ΣΕΦ. Χρονικά απέχει πολύ από την μακροημέρευση του Φέργκιουσον, αλλά όλοι από κάπου ξεκινάνε. Και μην ξεχνάμε ότι έχει ήδη οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μία κατάκτηση της Euroleague. Το 2013. 

Προς το παρόν «το απολαμβάνω και το χαίρομαι που είμαι στον Ολυμπιακό. Είναι ένας απαιτητικός σύλλογος και δεν χορταίνεις το να είσαι σε αυτή την ομάδα και να διεκδικείς τίτλους. Είναι κάτι πολύ όμορφο». 

Σε αυτή του τη διάθεση ρόλο παίζει και η σχέση του με τους ιδιοκτήτες της ομάδας, του αδελφούς Αγγελόπουλους, με τους οποίους «υπάρχει μία εξαιρετική χημεία», παραδέχτηκε ο Μπαρτζώκας και υπογράμισε πως «με εμπιστεύονται και τους εμπιστεύομαι. Τόσα χρόνια έχει αποδειχθεί με βάση κάποιες ηθικές αρχές που έχουν το πως λειτουργούν και αυτό δεν μπορείς να μην το εκτιμήσεις και να μην ταυτιστείς μαζί τους».