Άναψαν τις... μηχανές τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Άναψαν τις... μηχανές τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Νίκος Καλαμπάκας 18:25 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:25 - 20.08.2024

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έκανε τη Δευτέρα 19/8 την πρώτη της προπόνησης ενόψει της νέας σεζόν, κατά την οποία ο σύλλογος θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ιστορίας του!

Η σεζόν 2024/25 είναι ιστορική για τον Ολυμπιακό, αφού ο σύλλογος του Πειραιά θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ύπαρξής του και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι της χώρας ανυπομονούν να εκπροσωπήσουν την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος να πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση και σε κάθε άθλημα στο οποίο οι ομάδες του συμμετέχουν και αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει και για το μπάσκετ γυναικών.

Οι ερυθρόλευκες του Θάνου Νίκλα έκαναν τη Δευτέρα 19/8 την πρώτη τους φετινή προπόνηση, με τον προπονητή τους να τις καλωσορίζει σε μια απαιτητική σεζόν.

Μοναδικές απούσες από την «πρώτη» της ομάδας στο ΣΕΦ ήταν οι Ιβάνα Ράτζα, Κίρα Λάμπερτ, Ρεμπέκα Τόμπιν και Μέριτ Χέμπε, οι οποίες θα ενσωματωθούν, τις επόμενες ημέρες, στην προετοιμασία.

Στην ομιλία του, ο Θάνος Νίκλας επισήμανε:

«Καλή σεζόν, με υγεία! Ξεκινήσαμε, σήμερα, με τα εργομετρικά. Λείπουν κάποιες αθλήτριες, όμως από την άλλη βδομάδα θα είναι εδώ όλο το ρόστερ και θα ξεκινήσουμε κανονικά το πρόγραμμά μας και την προετοιμασία μας για τη νέα χρονιά. Είμαστε πολύ τυχεροί και ευχαριστούμε τον πρόεδρο και τη διοίκηση, γιατί ήταν μια περίοδος που δεν μας έλειψε τίποτα και χτίσαμε ένα ρόστερ με τις πρώτες επιλογές που είχαμε. Οι πρώτες μας επιλογές ήρθαν στην ομάδα! Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι στόχοι παραμένουν πολύ υψηλοί. Φέτος, έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού! Είναι πολύ τιμητικό για εμάς που ανήκουμε σε αυτόν τον σύλλογο, πόσο μάλλον σε αυτή την περίοδο, στα 100 χρόνια. Στόχος μας είναι το νταμπλ. Στην Ευρώπη, ανήκουμε στις 16 καλύτερες ομάδες, παίζουμε στην Euroleague και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Θέλουμε να δείξουμε τη δυναμική της ομάδας και στην Ευρώπη».

Τις παίκτριες εκπροσώπησε η Αγγελική Νικολοπούλου, εκ των αρχηγών της ομάδας η οποία τόνισε ότι άπαντες ξεκινάνε με όρεξη και υψηλούς στόχους την χρονιά:

«Εύχομαι, αρχικά, καλή χρονιά, με υγεία. Αυτό έχει σημασία, πάνω από όλα. Ξεκινάμε με πολλή όρεξη, ίδιους στόχους, υψηλούς και νέα πρόσωπα. Θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και από εκεί και πέρα, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη, να ανταγωνιστούμε πολύ καλές ομάδες και να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Ξέρουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Φέτος, είναι τα 100 χρόνια και θα προσπαθήσουμε σε όλα τα τμήματα να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, για να το γιορτάσουμε όπως πρέπει».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!