O... Βιλντόζα και οι άλλοι: Τα γκαρντ που κυκλοφορούν ελεύθερα και μπορεί να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό!

O... Βιλντόζα και οι άλλοι: Τα γκαρντ που κυκλοφορούν ελεύθερα και μπορεί να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό!

Νίκος Καλαμπάκας 21:09 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 19.06.2024

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση παικτών και η θέση που ψάχνονται οι ερυθρόλευκοι περισσότερο, είναι αυτή των γκαρντ. Λούκα Βιλντόζα, Πι Τζέι Ντόζιερ και Κρις Τζόουνς έχουν εμπειρία από Ευρωλίγκα...

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν, αφού μετά την αποτυχία της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο κόουτς, Γιώργος Μπαρτζώκας, επιθυμεί οι ερυθρόλευκοι να φανούν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί την επόμενη σεζόν.

Η ομάδα του Πειραιά έχει ήδη τις βάσεις ώστε να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο σύνολο και τη νέα σεζόν. Στο μεγάλο λιμάνι της χώρας υπάρχει η πικρία για την απώλεια του πρωταθλήματος και της Euroleague, όμως το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι αυτό της δίψας: Ο Ολυμπιακός θέλει να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός του χρόνου και οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν τον τρόπο να συμβεί αυτό.

Φυσικά, η ατυχία τους χτύπησε την πόρτα πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και ξεκινήσει η επόμενη! Και αυτό γιατί οι Πειραιώτες είχαν κλείσει τον Κίναν Έβανς και είχαν... λύσει ουσιαστικά τα χέρια του προπονητή τους, που περίμενε τον πολυσύνθετο παίκτη της Ζάλγκιρις. Ο σοβαρός τραυματισμός του ωστόσο αλλάζει τα δεδομένα, αφού αν και ακόμα δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για το μέλλον του, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει ένα ακόμα γκαρντ προκειμένου να είναι πανέτοιμος από την αρχή της σεζόν (δεν αποκλείεται ο Έβανς να έρθει και να υπολογίζεται από τα Χριστούγεννα κι έπειτα, όταν θα έχει αποθεραπευτεί).

Η ευρωπαϊκή αγορά είναι περιορισμένη, οπότε οι λύσεις για την ομάδα του Πειραιά, δεν είναι πολλές. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει κάνει επαφές με τη διοίκηση και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, η περίπτωσή του μάλλον θα προχωρήσει για τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα του Κρις Τζόουνς και του Πι Τζέι Ντόζιερ. Ο δεύτερος φέτος με τη φανέλα της Παρτίζαν στην Ευρωλίγκα, μέτρησε 9,2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Η ομάδα του Βελιγραδίου ωστόσο δεν ανανέωσε μαζί του και πλέον ο Ντόζιερ κυκλοφορεί ελεύθερος και ήδη έχει προταθεί στον Ολυμπιακό.

Ο Κρις Τζόουνς αναμένεται να φύγει κι αυτός από τη Βαλένθια, αφού οι Ισπανοί φέτος δεν θα βρίσκονται στην Euroleague και θα αγωνίζονται στο Eurocup. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον γκαρντ από τις ΗΠΑ να αναζητήσει αλλού συμβόλαιο και σίγουρα αποτελεί έναν παίκτη που κινεί το ενδιαφέρον σε πολλούς συλλόγους.

Η περίπτωση του Βιλντόζα

Ένα από τα κορυφαία γκαρντ που αναμένεται να κυκλοφορήσει ελεύθερος στην αγορά και έχει μεγάλη εμπειρία από την Euroleague, είναι ο Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός δε θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό αφού δεν είναι στα πλάνα του Αταμάν και σίγουρα αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση για κάθε ομάδα που στοχεύει ψηλά. Όσες φορές αγωνίστηκε φέτος, έδειξε ότι διαθέτει στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες, οπότε η περίπτωσή του σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν φήμες ότι ο Ερυθρός Αστέρας τον... μαρκάρει στενά προκειμένου να τον κάνει ξανά κάτοικο Βελιγραδίου, όμως και ο ίδιος ο παίκτης σίγουρα θα εξέταζε μια προσφορά από ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, υπάρχει και το κίνητρο των... αποδείξεων και ο Λούκα το διαθέτει ισχυρό, αφού η συνύπαρξή του με τον Αταμάν δεν ήταν και η ιδανικότερη!

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια προχωρημένη επαφή, αφού έτσι κι αλλιώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια με τον Παναθηναϊκό, όμως ο φάκελός του έχει ανοίξει ήδη στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ο παίκτης έχει μπει στο... μικροσκόπιο και του Ολυμπιακού και σίγουρα είναι μια από τις λύσεις που οι ερυθρόλευκοι θα εξετάσουν, προκειμένου να ισχυροποιήσουν την περιφέρειά τους και να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν...