Ανακοίνωσε τον Δεμέναγα ο Ολυμπιακός

Ανακοίνωσε τον Δεμέναγα ο Ολυμπιακός

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:08 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αχιλλέα Δεμέναγα, ο οποίος θα αναλάβει το πόσο του Διευθυντή του αναπτυξιακού προγράμματος.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση για το μέλλον, ανακοινώνοντας την πρόσληψη του Αχιλλέα Δεμέναγα.

Ο 53χρονος κόουτς θα είναι ο νέος Διευθυντής του αναπτυξιακού προγράμματος του Ολυμπιακού, με τον έμπειρο προπονητή να έχει μεγάλη πορεία στις μικρές ηλικίες, η οποία μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο των Ακαδημιών της ομάδας του Πειραιά.

Τελευταία του ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός, ενώ έχει εργαστεί ακόμα σε πολλούς συλλόγους όπως η ΑΕΚ, ο Έσπερος και το Ελληνικό, ενώ έχει μακρά πορεία και ως χεντ κόουτς αντρικών ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον Αχιλλέα Δεμέναγα:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Αχιλλέα Δεμέναγα. Ο 53χρονος προπονητής αναλαμβάνει Διευθυντής του αναπτυξιακού προγράμματος του Ολυμπιακού.

Who is Who

Γεννήθηκε στις 8/4/1970 και είχε μια επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης.

Σε ηλικία 16 ετών αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής, στα 17 του χρόνια ήταν ο βασικός point guard στην άνοδο του Εσπέρου Καλλιθέας στην Α2 κατηγορία και αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Α1 με την Δάφνη. Επίσης, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων το 1987 και Εφήβων το 1988.

Ο Οικονομόπουλος στο Sportal: «Τιμή και μόνο που ανήκω στον Ολυμπιακό - Η πιο δυνατή στιγμή η αγκαλιά της μητέρας μου»
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

17:57 - 19.07.2023

Ο Οικονομόπουλος στο Sportal: «Τιμή και μόνο που ανήκω στον Ολυμπιακό - Η πιο δυνατή στιγμή η αγκαλιά της μητέρας μου»

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Νέων, μιλάει στο Sportal για την μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό, το μέλλον του, αλλά και την... αγκαλιά της μητέρας του μετά το τέλος του μικρού τελικού.

Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Msc) στην "Μεγιστοποίηση της Απόδοσης" από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Eίναι μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. με δίπλωμα Α' κατηγορίας και έχει εργαστεί ως προπονητής στις ανδρικές ομάδες του Α.Ο. Γαλατσίου, Προφήτη Ηλία, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΓΟΓ Ευρυάλης, Π.Ο.Κ. Έσπερος, Α.Ο. Κρανιδίου, Άρη Νίκαιας, και στα τμήματα υποδομής του Α.Σ Σουρμένων, Π.Ο.Κ. Εσπέρου, Α.Ο Γαλατσίου, Α.Ο Ελληνικού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.