Βασικός στόχος η παραμονή Βεζένκοφ, αλλά και το «plan B» είναι τοπ επιπέδου και έχει δύο σπουδαία ονόματα

Βεζένκοφ - Κλάιμπερν

i

Βεζένκοφ - Κλάιμπερν / Intime

Βασικός στόχος η παραμονή Βεζένκοφ, αλλά και το «plan B» είναι τοπ επιπέδου και έχει δύο σπουδαία ονόματα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 15:28 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 26.06.2023

Ο Ολυμπιακός θέλει να παραμείνει στο τοπ επίπεδο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ακόμα και σε περίπτωση φυγής του Βεζένκοφ, θα κινηθεί για παίκτη από το πάνω ράφι!

Ο Ολυμπιακός έχει σημαντικά θέματα να λύσει, όμως στόχος των Πειραιωτών είναι να μείνουν στην ελίτ και να διεκδικήσουν την κορυφή της Ευρώπης ξανά στο Βερολίνο.

Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα με την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, όμως από μόνος του ο Σέρβος δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Θα χρειαστεί συμπαραστάτες και ο βασικός στόχος των Ερυθρόλευκων είναι να κρατήσουν και τους τρεις αρχηγούς της ομάδας, τους Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Σλούκα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει τις σειρήνες του ΝΒΑ να ηχούν και το Σακραμέντο περιμένουμε να μάθουμε τι πρόταση θα του καταθέσει. Ο Ολυμπιακός θα κάνει την προσπάθειά του να τον κρατήσει, καθώς στον Πειραιά δεν θέλουν να σκεφτούν καν το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς τον σταρ τους. Βέβαια, επειδή η πραγματικότητα είναι σκληρή, στον Ολυμπιακό θα είναι έτοιμοι και για την επόμενη ημέρα, ακόμα και αν αυτή τους βρει χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης στο ρόστερ.

Βεζένκοφ Μπαρτζώκας Βεζένκοφ Μπαρτζώκας / © Intime

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός δεν προχωράει τίποτα. Είναι ξεκάθαρο πως θέλει να επικεντρωθεί στον Βεζένκοφ (και τους Σλούκα – Παπανικολάου φυσικά) και να προσπαθήσει να τον κρατήσει. Εάν δεν τα καταφέρει όμως, δεν θα συμβιβαστεί με λύσεις της «σειράς».

Το δευτερόλεπτο που ο Ολυμπιακός μείνει χωρίς τον Βεζένκοφ (σενάριο που κανείς δεν επιθυμεί) θα κινηθεί επιθετικά στην αγορά, ώστε να καλύψει το κενό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εδώ τίθεται όμως και το ερώτημα «ποιος μπορεί να καλύψει το κενό του Βεζένκοφ;» με την απάντηση να είναι διπλή. Οι μόνοι παίκτες που μπορούν να μπουν στα παπούτσια του Σάσα Βεζένκοφ είναι ο Νίκολα Μίροτιτς και ο Ουίλ Κλάιμπερν.

Ο Μαυροβούνιος και ο Αμερικανός είναι δύο από τα τοπ ονόματα της Ευρώπης, έχουν εμπειρία, τίτλους, αλλά και δίψα για ακόμα περισσότερα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, θα ψαχτεί και για τις δύο περιπτώσεις, καθώς μόνο αυτοί μπορούν να καλύψουν το κενό του Σάσα Βεζένκοφ.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι περισσότερο και οι δύο περιπτώσεις εξάλλου έχουν τις δυσκολίες τους. Ο μεν Μίροτιτς έχει κασέ… στον Θεό, ενώ δεν είναι λίγες οι ομάδες που τον κοιτάζουν. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός θα κάνει το κομμάτι του, εάν πάντα χρειαστεί λόγω αποχώρησης του Βεζένκοφ, ώστε να τον πείσει να πιάσει Λιμάνι.

Ο δε Κλάιμπερν έχει συμβόλαιο, όμως παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί με τις ανακατατάξεις στην Εφές, η οποία αναμένεται να μειώσει το μπάτζετ της και να κάνει ένα ρισταρτ.

Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες από το πάνω ράφι για την θέση «4». Ιδανικό σενάριο είναι η παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος και επιθυμία. Εάν όμως αυτό δεν γίνει, τότε θεωρείστε δεδομένο πως οι Ερυθρόλευκοι θα κάνουν την προσπάθειά τους, ώστε να πείσουν ένα από τα δύο παραπάνω ονόματα να πιάσει Λιμάνι και να γίνει κάτοικος Πειραιά.