Ο δημιουργός Ουόκαπ ξεκλειδώνει μια νέα πτυχή στο παιχνίδι του

Φωτ. IMAGO

Ο δημιουργός Ουόκαπ ξεκλειδώνει μια νέα πτυχή στο παιχνίδι του

Απόστολος Μαυράκης 20:31 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 23.10.2024

Ο ρόλος του Τόμας Ουόκαπ στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού έχει αλλάξει αρκετά, με τον ίδιο μάλιστα να καταγράφει ένα ιδιαίτερο στατιστικό στα πρώτα 4 παιχνίδια του στη Euroleague.

Ο ρόλος του Τόμας Ουόκαπ μπορεί να έχει αλλάξει κατά πολύ φέτος στον Ολυμπιακό και να μην σηκώνει το ίδιο βάρος που σήκωνε πέρσι, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά, συνεχίζει να είναι ο ίδιος, αποτελώντας ένα πάρα πολύ δύσκολο εμπόδιο για να περάσει κανείς.

Μέσω του καινούργιου του αυτού ρόλου στην επίθεση, ο νατουραλιζέ Έλληνας έχει καταφέρει να «ξεκλειδωθεί» στο κομμάτι της δημιουργίας και να είναι ένας αξιόπιστος πασέρ, δίχως μάλιστα να προβαίνει σε πολλά λάθη.

Σάσα Βεζένκοφ: «Δεν ξέρω αν δόθηκα ολοκληρωτικά στους Κινγκς - Είμαι ξανά χαρούμενος στον Ολυμπιακό» (vid)
EUROLEAGUE

15:35 - 23.10.2024

Σάσα Βεζένκοφ: «Δεν ξέρω αν δόθηκα ολοκληρωτικά στους Κινγκς - Είμαι ξανά χαρούμενος στον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV για την απόφασή του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αλλά και για τις εμπειρίες και του από την περσινή σεζόν στο NBA.

Στα πρώτα 4 του ματς στην Euroleague, ο Τόμας Ουόκαπ μετράει 24 ασίστ για συνολικά μόλις 3 λάθη. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο ίδιος κάνει ένα μόλις λάθος ανά 8 ασίστ!

Η αναλογία αυτή είναι ιδιαίτερα κολακευτική για τον Ουόκαπ, ιδίως εάν σκεφτεί κανείς πως ο ίδιος μετρά μόλις 1,5 πόντο ανά παιχνίδι. Ο μέσος όρος των ασίστ του βέβαια είναι από τους υψηλότερους στην λίγκα, έχοντας ακριβώς 6 ανά παιχνίδι.

Η συμβολή του βέβαια στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού είναι γνωστή, αφού πέραν του 1,5 κλεψίματος που διαθέτει ανά παιχνίδι, ο Ουόκαπ κάνει τρομερή δουλειά με την ενέργεια του, κάτι που δεν μπορεί να καταγραφεί σε καμία στατιστική κατηγορία.

Την περσινή χρονιά, σε 33 του παιχνίδια στη Euroleague ο Ουόκαπ μετρούσε 4,8 ασίστ το ματς, έχοντας ωστόσο 1,8 λάθη. Μάλιστα, η περσινή αναλογία λαθών-ασίστ του, μεταφραζόταν σε 2,6 ασίστ για κάθε λάθος.

Κάπως έτσι, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως αν και ο Ουόκαπ έχει πολύ πιο περιορισμένο ρόλο στην επίθεση και παίρνει προσπάθειες με το «σταγονόμετρο» (συνολικά 12 σουτ εντός πεδιάς σε 4 παιχνίδια), το κομμάτι της δημιουργίας είναι κάτι στο οποίο επενδύει και ο Ολυμπιακός στηρίζεται σε αυτό.

Ο ίδιος μάλιστα είναι μακράν ο πρώτος πασέρ στην ομάδα του, αφού μετά από εκείνον ακολουθούν σε μέσο όρο οι Ουίλιαμς-Γκος και Βιλντόζα με 2,5 ανά παιχνίδι, ενώ στο σύνολο των ασίστ πιο κοντά στις 24 του Ουόκαπ είναι ο Λαρεντζάκης με 10!

Υπενθυμίζουμε πως στα πρώτα 4 περσινά του παιχνίδια στην Euroleague ο Ουόκαπ μετρούσε 15 ασίστ έναντι όμως 11 λαθών, τα οποία βέβαια προέκυπταν από τον πολύ πιο διαφορετικό ρόλο που είχε, μετρώντας 13 πόντους κατά μέσο όρο στα εν λόγω 4 αυτά ματς.

Η EuroLeague διαπίστωσε επτά λάθη από την Τσαρούχα και τους άλλους δύο διαιτητές του Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα: Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής
EUROLEAGUE

14:38 - 20.10.2024

Η EuroLeague διαπίστωσε επτά λάθη από την Τσαρούχα και τους άλλους δύο διαιτητές του Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα: Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση για το αμφιλεγόμενο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με την Μπαρτσελόνα της περασμένης αγωνιστικής, επιβεβαιώνοντας πολλές και σημαντικές λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις.

Όσον αφορά το κομμάτι του σκορ ο ίδιος δεν φαίνεται να είναι άστοχος ή να μην έχει αυτοπεποίθηση. Η μερίδα του λέοντος των προσπαθειών ανήκει σε άλλους παίκτες που αποκτήθηκαν από τους ερυθρόλευκους για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Φευγαλέα μπορεί κανείς να σκεφτεί τον Βεζένκοφ ή τον Φουρνιέ, ως σημεία αναφοράς στις επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού. Φυσικά οι δυο προαναφερθέντες είναι πιο προικισμένοι εκτελεστές από τον Ουόκαπ.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κάπως έτσι, ο ίδιος έχει «περιοριστεί» σε έναν ρόλο δημιουργού για τον Ολυμπιακό, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να τον... χαλάει ιδιαίτερα. Σίγουρα η δραματική αλλαγή σε σχέση με την περσινή του επιθετική συνεισφορά ίσως να «κλωτσάει» κάπως περίεργα στο μάτι, ωστόσο οι αριθμοί του Ουόκαπ είναι εδώ για να μιλήσουν.