Ο έλεγχος των «νέων» του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα τους στη Euroleague
i

Εβάν Φουρνιέ, Νίκολο Μέλι / © Euroleague Basketball

Ο έλεγχος των «νέων» του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα τους στη Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 13:03 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 05.10.2024

Οι δυο από τις τέσσερις μεταγραφές του φετινού Ολυμπιακού, έκαναν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους με την ερυθρόλευκη φανέλα και δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάτι αξιοσημείωτο. Ο Εβάν Φουρνιέ έπαιξε πολύ και έκανε... λίγα, ο Λούκα Βιλντόζα έπαιξε λίγο και δεν πρόλαβε να επηρεάσει τον αγώνα, ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ηγήθηκε, αλλά ήταν διψήφιος, ενώ ο Κίναν Έβανς παρακολουθεί τις εξελίξεις εξ αποστάσεως...

Ακόμα και στην πιο καλοδουλεμένη μηχανή χρειάζεται πάντα ένας ποιοτικός έλεγχος στα γρανάζια της. Ένα έξτρα λάδωμα ή μία μετατροπή στην περιστροφή τους.

Ο Ολυμπιακός (αναμφισβήτητα) είναι σύνολο με μεγάλη προπονητική επιρροή, αρχές στο παιχνίδι του, που έχουν εγκατασταθεί σαν application που σπανίως «κολλάει» και... τρέχει την αγωνιστική φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Και μέσα σε αυτές τις αρχές και τις μεθόδους, το καλοκαίρι εντάχθηκαν στην ομάδα τέσσερις νέοι παίκτες, αλλά στην πραγματικότητα... τρεις! Διότι, ο Κίναν Έβανς αποκτήθηκε ως τραυματίας και το «ερυθρόλευκο» πλάνο γι' αυτόν αφορά μία μεσομακροπρόθεσμη προσέγγιση.

«Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να κοουτσάρω» - Όλο το story της κόντρας Μπαρτζώκα-Σάρας και πότε συνέβη η πρώτη τους διαμάχη (vid)
EUROLEAGUE

11:13 - 05.10.2024

«Είναι η δεύτερη φορά που μου λέει πώς να κοουτσάρω» - Όλο το story της κόντρας Μπαρτζώκα-Σάρας και πότε συνέβη η πρώτη τους διαμάχη (vid)

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τη μέρα που τσακώθηκε με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αμέσως μετά τη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της Euroleague, θυμήθηκε τι είχε γίνει ανάμεσα τους στις 9 Φεβρουαρίου του 2018. Τότε που ο ένας ήταν στην Ζαλγκίρις και ο άλλος στην Χίμκι...

Οπότε, εστιάζουμε στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, όπου ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε, με επίκεντρο του πονήματος τα τρία νέα πρόσωπα: Τον Σάσα Βεζένκοφ, που έχει προϊστορία (και μάλιστα... λαμπερή) με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά, αλλά υπολογίζεται ως νεοφερμένος μιας και επέστρεψε από το NBA για την δεύτερη θητεία του, τον Εβάν Φουρνιέ που έπαιξε το πρώτο παιχνίδι της καριέρας του στο επίπεδο της Euroleague και τον Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος πέρσι κατέκτησε την κορυφή με τον Παναθηναϊκό και το ίδιο σκοπεύει να επαναλάβει φέτος, με διαφορετικά χρώματα αυτή τη φορά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έφθασε με τα βίας τους 71 πόντους στην Ulker Sports Arena και πρώτος σκόρερ ήταν ο Μόουζες Ράιτ με 15 πόντους. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ τον ακολούθησε με 13 πόντους και οι δυο τους πήραν συνολικά 20 σουτ στην επίθεση. Πέραν από τις φάσεις που κέρδισαν φάουλ και πήγαν στη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως μαζί σούταραν σχεδόν διπλάσια τρίποντα, αν και σε καμία περίπτωση δεν ειδικεύονται σε αυτά, απ' ότι ο Βεζένκοφ και ο Φουρνιέ -που θεωρούνται μετρ. Ο Βούλγαρος και ο Γάλλος αν και έπαιξαν περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της δωδεκάδας, πήραν... πάνω τους μόλις 8 σουτ. Και οι δύο μαζί, συνολικά! Ο Βιλντόζα από την πλευρά του και να ήθελε να εκτελέσει ή να δημιουργήσει περισσότερο, δεν πρόλαβε. Έπαιξε λιγότερο από τέσσερα λεπτά και οι δύο πόντοι του και οι δύο ασίστ στον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, μάλλον ελέγχονται ως θετική συνεισφορά.

Η στατιστική παρουσία των... τριών

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

🏀 Σάσα Βεζένκοφ
Σε 30'31'' χρόνο συμμετοχής: 11 πόντοι (2/2 βολές, 3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ (1 επιθετικό), 2 φάουλ

🏀 Εβάν Φουρνιέ
Σε 22'25'' χρόνο συμμετοχής: 5 πόντοι (2/2 βολές, 0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 1 ασίστ, 2 λάθη, 4 φάουλ

🏀 Λούκα Βιλντόζα
Σε 3'52'' χρόνο συμμετοχής: 2 πόντοι (1/1 δίποντο), 2 ασίστ, 3 φάουλ