Ο Φουρνιέ «δίκασε» τον Σμάιλαγκιτς: «Τα λένε όσοι δε μπορούν να παίξουν στο NBA»

Εβάν Φουρνιέ

i

© Intime

Ο Φουρνιέ «δίκασε» τον Σμάιλαγκιτς: «Τα λένε όσοι δε μπορούν να παίξουν στο NBA»

Ευτυχία Οικονομίδου 22:40 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 13.10.2024

Ο Εβάν Φουρνιέ δεν κρατήθηκε και σχολίασε με... καυστικό τρόπο τα λόγια του Άλεν Σμάιλαγκιτς σχετικά με τη σύγκριση EuroLeague και NBA.

Ο Άλεν Σμάιλαγκιτς μετά την ήττα της Ζαλγκίρις από τον Ολυμπιακό στη δεύτερη αγωνιστική της EuroLeague μέσα στο ΣΕΦ μίλησε στο «BasketNews» και όσα δήλωσε δεν έμειναν ασχολίαστα από τον σταρ των αντιπάλων, Εβάν Φουρνιέ.

Μεταξύ άλλων ο 24χρονος φόργουορντ των Λιθουανών κλήθηκε να συγκρίνει τη EuroLeague με το NBA τονίζοντας ότι: «Μπορεί η EuroLeague να μην είναι η κορυφαία λίγκα στον κόσμο, αλλά είναι η πιο έξυπνη. Πρέπει να σκέφτεσαι για να καταφέρεις να παίξεις. Από την άλλη το NBA είναι περισσότερο... ακροβατικά και πιο πολύ για να το απολαμβάνουν οι φαν».

Αυτές οι δηλώσεις έφτασαν στα... αυτιά του Φουρνιέ και δε μπόρεσε να κρατηθεί μέσω τοποθέτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ». Συγκεκριμένα, αναδημοσίευσε τα λόγια του κι έγραψε: «Αποκλείεται να το είπε αυτό».

Ενώ μάλιστα, απάντησε σε σχόλιο κάτω από το post του ενός λογαριασμού που έλεγε ότι αυτά τα δηλώνουν όσοι δε μπορούν να παίξουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πως αυτά τα λόγια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους, με τον Γάλλο φόργουρντ να συμφωνεί γράφοντας: «Facts».

© PrtScr

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ο Σμάιλαγκιτς έχει κάνει ένα μικρό πέρασμα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όταν το 2019 έγινε draft στη θέση νούμερο 39 από τους Νιου Όρλεαν Πέλικανς, ενώ ήταν μόλις ο τρίτος μη Αμερικανός παίκτης που έγινε draft από την G League μετά τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Τσουκουουντιμπέρε Μαντουαμπούμ και μετά πήγε ανταλλαγή στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί (έως τον Αύγουστο του 2021) έπαιξε σε 29 αγώνες συγκεντρώνοντας μέσο όρο 3,0 πόντους και 1,5 ριμπάουντ σε 7,7 λεπτά ανά ματς.