Ένας Ολυμπιακός που... ψάχνεται κι ένας Βιλντόζα που «λάμπει» (vid)

Λούκα Βιλντόζα

i

© Intime

Ένας Ολυμπιακός που... ψάχνεται κι ένας Βιλντόζα που «λάμπει» (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 09:11 - 27.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 27.10.2024

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει βρει τη... χημεία του ακόμα, ωστόσο ξέρει ποιοι είναι οι... άσσοι στο μανίκι του Γιώργου Μπαρτζώκα και δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να τους εκμεταλλευτεί όταν είναι η μέρα του.

Πριν από δέκα μέρες είχαμε γράψει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αν και νωρίς, φαίνεται πως έχει βρει το... μαγικό φίλτρο που δίνει την απαραίτητη «χημεία» στην ομάδα του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις είναι ευδιάκριτο πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται ακόμα σε ένα στάδιο που πειραματίζεται και δεν έχει βρει τα πατήματά του κι όλα αυτά με τρία παιχνίδια «φωτιά» να... κοντοζυγώνουν μέσα σε πέντε μόλις μέρες.

Είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με τον Άρη και με την Αρμάνι Μιλάνο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με τη... συνταγή του Εβάν Φουρνιέ που πέρασε από τη θέση «3» στη «2» με απόλυτη επιτυχία. Αυτό είναι κάτι που συνέχισε να χρησιμοποιεί ο κόουτς Μπαρτζώκας, ωστόσο ίσως να μην είναι αρκετό και να χρειάζεται η ομάδα να προσαρμόζεται κάθε φορά στον παίκτη που είναι πιο... καυτός.

Τότε Φουρνιέ, τώρα Βεζένκοφ για μία ήττα... ξεπατικωτούρα (vids)
EUROLEAGUE

19:00 - 26.10.2024

Τότε Φουρνιέ, τώρα Βεζένκοφ για μία ήττα... ξεπατικωτούρα (vids)

Μερικές αποφάσεις αποδεικνύονται μοιραίες και μερικά παιχνίδια οι ομάδες τα χάνουν μέσα από τα χέρια τους. Αυτό συνέβη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αναντολού Εφές και την Μπάγερν Μονάχου και καλό είναι να μην... τριτώσει το κακό.

Εξάλλου με τόσους σκόρερ πρώτης γραμμής ο Ολυμπιακός είναι λογικό να πορευτεί με εκείνον που έχει βρει το... χέρι του στην εκάστοτε αναμέτρηση είτε αυτός λέγεται, Βεζένκοφ, είτε Φουρνιέ, είτε ΜαΚκίσικ, είτε Βιλντόζα. Ο άψογα μοιρασμένος χρόνος με μαθηματική ακρίβεια δεν είναι πάντα αποτελεσματικός κι αυτό είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην ήττα των Πειραιωτών από την Μπάγερν στο Μόναχο.

Με άλλη πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στο ματς, άλλη πεντάδα του έδωσε το 15-0 σερί και το προβάδισμα 12 πόντων κι άλλη πεντάδα βρισκόταν στο παρκέ, όταν το έχασε μέσα από τα χέρια του. Τόμας Ουόκαπ, Εβάν Φουρνιέ, Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ και Μουσταφά Φαλ ήταν οι παίκτες που ξεκίνησαν το ματς κόντρα στους Βαυαρούς.

Η second unit των Λούκα Βιλντόζα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σακίλ ΜαΚκίσικ, Άλεκ Πίτερς και Μόουζες Ράιτ ήταν εκείνη που έβαλε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά πριν την ανάπαυλα (32-43), όμως κανένας τους δεν επέστρεψε καθ' όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, όταν και η Μπάγερν σκόραρε τους περισσότερους πόντους της (27) και μείωσε επικίνδυνα στο... καλάθι (59-61). Παρά μόνο επιστρατεύτηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, όντες «κρύοι» σε ένα σημείο - καμπή, που το ματς είχε μετατραπεί σε... θρίλερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η αναπληρωματική πεντάδα είχε και το μεγαλύτερο +/-, ενώ οι πέντε βασικοί είχαν όλοι αρνητικό πρόσημο. Ειδική μνεία επιβάλλεται να γίνει στον Λούκα Βιλντόζα, τον παίκτη που με το που πάτησε το πόδι του στο παρκέ άλλαξε όλον τον ρου του Ολυμπιακού. Ήταν παντού στο γήπεδο και στις δύο πλευρές του. Ένας φοβερός δημιουργός με μυαλό... κομπιουτεράκι που είναι καθοριστικός σε άμυνα κι επίθεση προσφέροντας 8 πόντους, 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά και ενέργειες που δεν αποτυπώνονται από την στατιστική. Ένα είναι ξεκάθαρο. Ο Αργεντινός γκαρντ έχει βρει τον εαυτό του υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Σαφώς και δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου μετά από αυτή την εκτός έδρας ήττα, καθώς είναι γνωστό πόσο ανταγωνιστική είναι η φετινή Euroleague, ωστόσο ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τον τρόπο να νικά και μακριά από το σπίτι του. Σίγουρα το timing είναι κακό με τρία παιχνίδια «φωτιά» στο ΣΕΦ απέναντι σε Παναθηναϊκό AKTOR, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αλλά είναι στο χέρι του να βγει αλώβητος και να αλλάξει το αφήγημα.