Φινάλε - όνειρο για τον Πρίντεζη, με δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός κέρδισε 84-83 τη Μακάμπι!

Φινάλε - όνειρο για τον Πρίντεζη, με δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός κέρδισε 84-83 τη Μακάμπι!

Ευτυχία Οικονομίδου 00:53 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 01:05 - 07.09.2024

Ο Γιώργος Πρίντεζης έμελλε να είναι εκείνος που κλείδωσε τη νίκη (84-83) του Ολυμπιακού στο φιλικό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην ξεχωριστή βραδιά προς τιμήν του με ένα φινάλε βγαλμένο από παραμύθι!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον Γιώργο Πρίντεζη με «Α Moment to Remember». Οι ερυθρόλευκοι απόσυραν την φανέλα με τον αριθμό 15 προς τιμήν του σε μία ξεχωριστή βραδιά που διοργανώθηκε με εκείνον πρωταγωνιστή.

Συγκίνηση, όμορφα λόγια και η φανέλα με το νούμερο «15» ανέβηκε μια για πάντα στον ουρανό του ΣΕΦ για να τον κοσμεί πλάι σ' εκείνη με τον αριθμό «7» του Βασίλη Σπανούλη. Ομιλίες από ξεχωριστούς ανθρώπους που σημάδεψαν τη ζωή του Πρίντεζη πήραν το λόγο και όπως ήταν εύλογο ο θρύλος του Ολυμπιακού δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Με την οικογένειά του στο πλευρό του, ο «Πρι Πρι» πάτησε το buzzer και φανερά συγκινημένος είδε τη φανέλα του να αποσύρεται. Με την ολοκλήρωση του event πήρε σειρά το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Όλα ήταν έτοιμα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ώστε να δώσει το πρώτο της φιλικό τεστ ενόψει της προετοιμασίας της.

Σα να μην πέρασε μια μέρα ο Σάσα Βεζένκοφ μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς 20 πόντους, ενώ ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Πρίντεζη που με δικό του καλάθι ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-83 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το... ρόδι έσπασε ο Σάσα Βεζένκοφ με τρίποντο βάζοντας το πρώτο καλάθι αυτής της αναμέτρησης που έχει «άρωμα» EuroLeague. Μάλιστα, ο Σάσα μετά την πολυπόθητη επιστροφή του ήταν και ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο (7 πόντους), ενώ στο αντίπαλο δέος ο Ρομάν Σόρκιν είχε 5 για το 20-18 υπέρ των γηπεδούχων.

Η Μακάμπι έδειξε εξ αρχής πως πήρε σοβαρά το παιχνίδι καθώς και για εκείνη ήταν μια ευκαιρία να δοκιμάσει το νέο της ρόστερ χτίζοντας μάλιστα και προβάδισμα 10 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο (20-30). Με τον Βεζένκοφ στο τιμόνι ο Ολυμπιακός... ροκάνισε τη διαφορά και ετοιμάστηκε για το δεύτερο ημίχρονο, όπου το highlight ήταν η συμμετοχή του Γιώργου Πρίντεζη.

Έβαλε ξανά τα ερυθρόλευκα ο Πρίντεζης! (vid)
EUROLEAGUE

00:39 - 07.09.2024

Έβαλε ξανά τα ερυθρόλευκα ο Πρίντεζης! (vid)

Ολυμπιακός και Μακάμπι έδωσαν φιλικό αγώνα στην βραδιά που διοργανώθηκε υπέρ του Γιώργου Πρίντεζη. Ο πρώην ερυθρόλευκος αστέρας ωστόσο δεν άντεξε και μπήκε και αυτός για να αγωνιστεί...

Με πρωταγωνιστές τους Σόρκιν και Λόιντ η Μακάμπι διατηρούσε σταθερά το προβάδισμά της δίνοντας έμφαση και στην άμυνα. Έφτασε έτσι τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (44-54). Με τους Πίτερς, ΜακΚίσικ και Μήτρου-Λονγκ ο Ολυμπιακός έφτασε σε απόσταση καλαθιού (57-59) και με το τρίποντο του ο Σακίλ ΜακΚίσικ στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου έγραψε το 60-62.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με τη βοήθεια ξανά του ΜακΚίσικ (69-66), όμως αυτό που έμεινε από το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν φυσικά η είσοδος του Γιώργου Πρίντεζη στο παρκέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού που έβαλε μάλιστα και το τρίποντο με το καλησπέρα σας. Μάλιστα ήταν κι εκείνος που έβαλε το τελευταίο καθοριστικό καλάθι για να νικήσει ο Ολυμπιακός στο πρώτο του τεστ και να γράψει το 84-83.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-40, 60-62, 84-83

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!