Ράιτ όπως... πρώτα: Καλείται να γίνει Φαλ και Μιλουτίνοφ μαζί!

Μόουζες Ράιτ

i

© In-Time

Ράιτ όπως... πρώτα: Καλείται να γίνει Φαλ και Μιλουτίνοφ μαζί!

Παναγιώτης Ραμαντάνης 15:05 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 10.09.2024

Ο Μόουζες Ράιτ πρέπει να βγάλει το... φίδι από την τρύπα και να υπενθυμίσει σε όλους πόσο καθοριστικός μπορεί να γίνει στην εξέλιξη ενός αγώνα.

Οι τραυματισμοί «χτυπούν» διαρκώς την πόρτα του Ολυμπιακού και αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τη σεζόν 2023-2024 η προετοιμασία έγινε με πολλούς απουσίες, ενώ στη φετινή, λείπουν οι Μουσταφά Φαλ και Κίναν Έβανς. Στο απουσιολόγιο βέβαια προστίθεται και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος γύρισε τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού, δίχως να έχει γίνει ακόμα γνωστό το διάστημα απουσίας του.

Τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός είχε ξεμείνει από σέντερ, μιας και είχαν τραυματιστεί οι Φαλ και Μιλουτίνοφ, με τον δεύτερο πιο σοβαρά. Οι Πειραιώτες έψαξαν στη μεταγραφική αγορά για την κατάλληλη λύση και επέλεξαν τον Μόουζες Ράιτ, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 26/01, υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας 1.5 χρόνου.

Το ντεμπούτο του έγινε στις 30 Ιανουαρίου και είχε αφήσει τους πάντες άναυδους στο ΣΕΦ. Ο 25χρονος που αγωνιζόταν για πρώτη φορά σε επίπεδο Euroleague, είχε πραγματοποιήσει καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 μπλοκ σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ράιτ είχε αρπάξει την ευκαιρία από τα «μαλλιά» και παρά τη rookie του μισή σεζόν, άφησε τρομερά δείγματα. Στην κανονική διάρκεια της Euroleague αγωνίστηκε σε 11 αναμετρήσεις, έχοντας μέσο όρο 11.9 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 0.8 μπλοκ ανά 20.8 λεπτά παιχνιδιού. Ο ίδιος είχε μείνει εκτός των τελικών της Basket League (λόγω των περιορισμών στους ξένους) ωστόσο θα έχει την ευκαιρία του στην αρχή της σεζόν.

Ο Φαλ κάνει αποθεραπεία και θα αργήσει να επιστρέψει, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στάθηκε άτυχος στην προπόνηση της Δευτέρας (09/09) καθώς γύρισε τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Το διάστημα που θα απουσιάζει δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά στα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς, είναι δεδομένο ότι δεν θα είναι έτοιμος.

Ο Μόουζες Ράιτ θα αποκτήσει ρόλο βασικού σέντερ και ουσιαστικά θα βρεθεί σε μία συνθήκη, όπως όταν είχε πρωτοέρθει στον Πειραιά. Μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο, αλλά σίγουρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ετοιμάσει και έξτρα επιλογές, μιας και ο Αμερικανός θα πρέπει να ξεκουράζεται.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!