Ο Ολυμπιακός στη γραμμή της... ταλαιπωρίας: Αυτές είναι οι 13 ελεύθερες βολές που έχασε στο Game 3 του ΣΕΦ (vid)

Ο Ολυμπιακός στη γραμμή της... ταλαιπωρίας: Αυτές είναι οι 13 ελεύθερες βολές που έχασε στο Game 3 του ΣΕΦ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:53 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 13.06.2024

Η συχνή του επίσκεψη στο σημείο του γηπέδου απ' όπου εκτελούνται οι ελεύθερες βολές δεν δημιούργησε καταστάσεις πλεονεκτήματος για τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τουναντίον! Δημιούργησε εκνευρισμό, 13 άστοχες εκτελέσεις σε σύνολο 38 προσπαθειών (62%), την ώρα που οι «πράσινοι» επισκέπτονταν τη... γραμμή σπανίως και τελικά υποδιπλάσιες φορές από τους αντιπάλους τους.

Δεν υπάρχει βιοχημική εξέταση που να ελέγχει τα επίπεδα ψυχραιμίας, αλλά αν υπήρχε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, το βράδυ της Τετάρτης (12/6) θα ήταν κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια. Κι αν θέλουμε να εστιάσουμε σε μία στατιστική την έλλειψη του αυτοελέγχου, τότε αυτή φανερώνεται από την αποτελεσματικότητα στην ελεύθερες βολές. Και σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της στη σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού, που έκανε την ύστατη στιγμή το break και θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ως το φαβορί -λόγω έδρας!

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα επισκέφθηκαν με μεγάλη συχνότητα τη γραμμή της φιλανθρωπίας, που αποδείχθηκε γι' αυτούς γραμμή της... ταλαιπωρίας. Εκτέλεσαν υπερδιπλάσιες βολές από τον Παναθηναϊκό και αστόχησαν σε όσες ευστόχησαν οι αντίπαλοί τους.

Εστιάζοντας στα νούμερα και στα ποσοστά, ο Ολυμπιακός είχε 22/35 προσπάθειες, κλάσμα που αντικατοπτρίζει την ευστοχίας στα επίπεδα του 62%. Αστόχησε δηλαδή, 13 φορές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αϊζέια Κάνααν και ο Κώστας Παπανικολάου εκτέλεσαν μαζί 10 βολές και ευστόχησαν στις τέσσερις. Από δύο ο καθένας!

Άλλες τρεις έχασε ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά τουλάχιστον αυτός έβαλε επτά συνολικά, ενώ ο Τόμας Ουόκαπ είχε 0/2 και ο Φιλίπ Πετρούσεφ 4/6. Μόνο οι Άλεκ Πίτερς (4/4), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (2/2) και Σακίλ ΜακΚίσικ (1/1) δεν έκαναν λάθος.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός σούταρε από το ίδιο σημείο με ποσοστό 76%, αλλά δεν ήταν αυτό το στοιχείο που του έδωσε τη νίκη. Στην πραγματικότητα δεν έπαιξε και τόσο μεγάλο ρόλο η δική του ευστοχία, μιας και εκτέλεσε συνολικά μόνο 17 βολές: 18 λιγότερες από τους γηπεδούχους και ευστόχησε 13 φορές.

Το εντυπωσιακότερο πάντως ήταν πως ο Κέντρικ Ναν ένας από τους κορυφαίους του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη, αστόχησε για πρώτη φορά σε ένα ζευγάρι προσπαθειών και τελικά είχε 2/4. Ο Ματίας Λεσόρ δεν πήγε πολλές φορές στη γραμμή και αυτό μάλλον... ευνόησε την ομάδα του: Είχε 3/5 και αυτοί οι δύο ήταν οι μόνοι που βρήκαν σίδερα, ενώ συνολικά μόλις πέντε παίκτες των «πρασίνων» βρέθηκαν σε ανάλογη συνθήκη και ο Τζέριαν Γκραντ ειχε 4/4, ενώ δύο εύστοχες σε ισάριθμες προσπάθειες είχαν οι Κώστας Σλούκας και Μάριους Γκριγκόνις.

00:58 - 13.06.2024

Τζέριαν Γκραντ: «O Ναν έκανε απίστευτα πράγματα! Αν τον έχει στην ομάδα του δίνεις τη μπάλα και κάνεις στην άκρη»

Ο Τζέριαν Γκραντ για μία ακόμα φορά ήταν κομβικός για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ υποκλίθηκε στον συμπαίκτη και συμπατριώτη του, Κέντρικ Ναν.

🔴 Παναθηναϊκός από ατσάλι, άλωσε το ΣΕΦ και μετέφερε το match ball τίτλου στο Game 5 του ΟΑΚΑ!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!