Oι αποδόσεις των bookmakers για την κατάκτηση της Euroleague - Από που ξεκίνησε και που κατέληξε ο Ολυμπιακός

Κώστας Σλούκας

i

© Intime

Oι αποδόσεις των bookmakers για την κατάκτηση της Euroleague - Από που ξεκίνησε και που κατέληξε ο Ολυμπιακός

Γιώργος Γαβριλάκης 15:26 - 15.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε ως φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, αλλά εξελίχθηκε ως τέτοιο. Πλέον, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση των play offs της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» -σύμφωνα με τους... ειδικούς- έχουν 24% πιθανότητες να γίνουν πρωταθλητές και αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα στους σφετεριστές του τίτλου.

Όταν ο Ολυμπιακός -και οι υπόλοιπες ομάδες- ξεκινούσαν την πορεία τους στην Euroleague, το ημερολόγιο ήταν γυρισμένο στη σελίδα του μήνα Οκτωβρίου. Και τότε οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης δεν ήταν οι περισσότερες με το μέρος των «ερυθρολεύκων». 

Όχι ότι δεν βρίσκονταν κάπου ανάμεσα στις πρώτες θέσεις, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης και η Αναντολού Εφές συγκέντρωναν τις περισσότερες πιθανότητες σύμφωνα με τις στοιχηματικές πλατφόρμες και τις εκτιμήσεις τους. Οι αποδόσεις των δύο ήταν μικρότερες σε σχέση με τον Ολυμπιακό (και την Μπαρτσελόνα), οπότε οι... ειδικοί θεωρούσαν τη Βασίλισσα και τους Τούρκους πιθανότερους κατακτητές σε σχέση με τους Πειραιώτες. 

Ο Ζοτς είναι εδώ: Οι αποδόσεις για την κατάκτηση της Euroleague από τον «άρχοντα των δαχτυλιδιών»
EUROLEAGUE

10:50 - 15.04.2023

Ο Ζοτς είναι εδώ: Οι αποδόσεις για την κατάκτηση της Euroleague από τον «άρχοντα των δαχτυλιδιών»

Τα ζευγάρια των playoffs της Euroleague έγιναν γνωστά το βράδυ της Παρασκευής 15/4 και το Sportal σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τις τέσσερις «μονομαχίες» που θα δώσουν τα εισιτήρια για το Final Four του Κάουνας.

Στην πορεία της λίγκας και βάσει των εξελίξεων, της εικόνας των ομάδων και των προοπτικών που αυτές δημιουργούσαν, τα δεδομένα άλλαξαν. Κατ' αρχάς η Αναντολού Εφές εξαφανίστηκε από τον χάρτη και ο Ολυμπιακός του Γιώργο Μπαρτζώκα, άρχισε να ανεβάζει τις πιθανότητες και τα κατεβάζει τις αποδόσεις. 

Έτσι, φθάσαμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας, «γεννήθηκαν» τα ζευγάρια της knock out φάσης και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, δηλαδή λίγο πριν το final four του Κάουνας, τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη

Σύμφωνα με το σύνολο των bookmakers και έναν μέσο όρο των υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο οι Πειραιώτες εκτός του ότι θεωρούνται το αδιαφιλονίκητο φαβορί να βρεθούν στην τελική φάση αποκλείοντας τη Φενέρ, έχουν χριστεί και ως οι πιθανότεροι (εκ των οκτώ που απέμειναν) για τη στέψη. Συγκεκριμένα πάνω τους συγκεντρώνουν το 24% των πιθανοτήτων και η απόδοση που τους δίνεται είναι το 3,50. Δηλαδή, αν κάποιος ποντάρει πάνω τους 10 ευρώ και δικαιωθεί, θα πάρει πίσω 35. Αν βάλει 20 θα εισπράξει 70 και ούτω καθεξής... 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, βρίσκεται στην κορυφαία θέση των εκτιμήσεων και τον ακολουθούν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης ακριβώς με τα ίδια δεδομένα. Με πιθανότητα κατάκτησης στο 21% και απόδοση x4 των χρημάτων που ο τολμηρός θα νικήσει. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι οι Καταλανοί υπολογίζεται ότι θα αποκλείσουν τη Ζαλγκίρις και οι Μαδριλένοι της Παρτίζαν. 

Όλα αυτά όμως, θα πρέπει να ισχύσουν και πάνω στο παρκέ για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις. Διότι, άλλο η θεωρεία κι άλλο η πράξη... 

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ PLAY OFFS

Ομάδα

Απόδοση (+/-)

Πιθανότητα κατάκτησης

Ολυμπιακός

3,50

24%

Μπαρτσελόνα

4,00

21%

Ρεαλ Μαδρίτης

4,00

21%

Μονακό

7,00

12%

Μακάμπι Τελ Αβίβ

9,00

9,3%

Παρτίζαν

15,00

5,6%

Φενέρμπαχτσε

18,00

4,7%

Ζαλγκίρις

36,00

2,3%