Τότε Φουρνιέ, τώρα Βεζένκοφ για μία ήττα... ξεπατικωτούρα (vids)

Φουρνιέ - Βεζένκοφ

i

© Intime

Τότε Φουρνιέ, τώρα Βεζένκοφ για μία ήττα... ξεπατικωτούρα (vids)

Μερικές αποφάσεις αποδεικνύονται μοιραίες και μερικά παιχνίδια οι ομάδες τα χάνουν μέσα από τα χέρια τους. Αυτό συνέβη για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Αναντολού Εφές και την Μπάγερν Μονάχου και καλό είναι να μην... τριτώσει το κακό.

Ο Ολυμπιακός μέτρησε ακόμη μία ήττα εκτός έδρας, την τρίτη του στην EuroLeague, καθώς η Μπάγερν με πρωταγωνιστή τον Κάρσεν Έντουαρντς τον έριξε στο... καναβάτσο με σκορ 84-80 στο Μόναχο. Μάλιστα, αυτό έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά τους 32 πόντους που έβαλε στην Παρί, ενώ κόντρα στους «ερυθρολεύκους» σταμάτησε στους 30 και ήταν ο... εκτελεστής του ματς στην 5η αγωνιστική.

Τρεις εξορμήσεις για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, τρία αρνητικά αποτελέσματα απέναντι σε Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές και Μπάγερν. Έδρες που σίγουρα δε λογαριάζονται για εύκολες αν και στο Μόναχο οι Πειραιώτες είχαν τον λαό τους στο πλευρό τους.

Ο Έντουαρντς διέλυσε τον Ολυμπιακό με νέα «τριαντάρα» και η Μπάγερν πήρε τη νίκη στο Μόναχο
EUROLEAGUE

23:39 - 25.10.2024

Ο Έντουαρντς διέλυσε τον Ολυμπιακό με νέα «τριαντάρα» και η Μπάγερν πήρε τη νίκη στο Μόναχο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 84-80 στο Μόναχο από την Μπάγερν Μονάχου και ο Κάρσεν Έντουαρντς, λίγες μέρες μετά τους 32 πόντους που έβαλε στην Παρί, κόντρα στους «ερυθρολεύκους» σταμάτησε στους 30 και ήταν ο μέγας πρωταγωνιστής του ματς της 5ης αγωνιστικής στην Euroleague.

Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς τα τελευταία δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού κόντρα σε Εφές και Μπάγερν, θα βρει αρκετές ομοιότητες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν τα συγκεκριμένα ματς. Αρχικά, γίνεται ξεκάθαρο πλέον πως η σκληρή και με έμφαση πάντα στην άμυνα ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα τη φετινή σεζόν βασίζεται περισσότερο στην επίθεσή της κι όλα ξεκινάνε με βάση αυτή.

Στο δεύτερο μέρος απέναντι στην τουρκική ομάδα δέχεται 50 πόντους και κόντρα στους Γερμανούς 52, ενώ μάλιστα είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί και στους υπόλοιπους αγώνες του Ολυμπιακού με μοναδική εξαίρεση το νικητήριο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Ζάλγκιρις. Παρατηρείται, λοιπόν, μία... χαλάρωση στο δεύτερο ημίχρονο.

Πέρα από αυτό και στις δύο πιο πρόσφατες περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στα χέρια τους διψήφιο προβάδισμα που έφτασε και τους 15 πόντους απέναντι στην Αναντολού Εφές και τους 12 με την Μπάγερν. Κι όμως και στις δύο αναμετρήσεις το απώλεσαν και στα τελευταία λεπτά έφταναν να κυνηγούν το σκορ.

Τότε είναι που παρατηρείται και η μεγαλύτερη ομοιότητα η οποία έχει να κάνει φυσικά με τις αποφάσεις τις κρίσιμες στιγμές. Σχεδόν τρία λεπτά πριν το φινάλε το αντιαθλητικό φάουλ του Σακίλ ΜαΚκίσικ ήρθε για να προσφέρει στην Μπάγερν τέσσερις εύκολους πόντους δίνοντάς της προβάδισμα 7 πόντων. Τότε Ουόκαπ και Ντόρσεϊ με δύο γρήγορα τρίποντα μείωσαν στον πόντο και η «καυτή» μπάλα έφτασε στα χέρια του Σάσα Βεζένκοφ. Είχε αρκετά λεπτά να την πιάσει και ήταν... κρύος με αποτέλεσμα να πάρει δύο βιαστικά και άστοχα σουτ τριών πόντων βάζοντας τίτλους τέλους στα όνειρα του Ολυμπιακού για νίκη.

Στην Κωνσταντινούπολη ένας άλλος σταρ του Ολυμπιακού ήταν ο... μοιραίος για την ήττα της ομάδας του και δεν είναι άλλος από τον Εβάν Φουρνιέ, που το είχε παραδεχτεί και ο ίδιος. Με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πίσω για έναν πόντο (87-86) ο Γάλλος γκαρντ/ φόργουορντ πήρε δύο λανθασμένες αποφάσεις, που οδήγησαν σε καλάθι της Εφές για το 89-86. Τότε μάλιστα πήρε εκείνος την ευθύνη να προσπαθήσει να ισοφαρίσει με τρίποντο κάτι που τελικά δε μπόρεσε να πραγματοποιήσει.

Φυσικά δεν γίνεται να παραλειφθεί και το γεγονός πως τόσο η Εφές, όσο και η Μπάγερν είχαν έναν βραχύσωμο γκαρντ για να... πληγώνει την άμυνα των Πειραιωτών. Στην πρώτη περίπτωση ήταν ο Σέιν Λάρκιν με 24 πόντους και στη δεύτερη ο πολύ... κοντύτερος Κάρσεν Έντουαρντς με 30. Παράλληλα και ο Ντέβιν Μπούκερ αποδείχθηκε μπελάς για τον Ολυμπιακό με τους 20 πόντους που προσέφερε.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του τους παίκτες εκείνους που μπορούν να αναλάβουν να πάρουν τις κρίσιμες αποφάσεις, όταν πρέπει και δεν γίνεται να ξεχνάμε και τον ρόλο που διαδραματίζει και ο παράγοντας «τύχη».