Μπαρτζώκας: «Χωρίς Γκος κόντρα στην Αρμάνι»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© PrtScr

Μπαρτζώκας: «Χωρίς Γκος κόντρα στην Αρμάνι»

Ευτυχία Οικονομίδου 19:34 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 13.10.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το πότε θα είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην δράση ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος, ενώ έκανε λόγο και για τον χρόνο συμμετοχής που μοιράζει στους παίκτες του.

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό. Μετά τις νίκες επί του Λαυρίου και της Ζαλγκίρις Κάουνας (Euroleague), οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τον Άρη Midea για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan GBL και έφτασαν άνετα στη νίκη στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» με 102-72.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες ήταν ο Μόουζες Ράιτ, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Μουσταφά Φαλ με εξαιρετικές εμφανίσεις. Στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το πότε θα είναι έτοιμος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ για να επιστρέψει, τι συμβαίνει με τον τραυματισμό του Γκος αλλά και για τον χρόνο συμμετοχής που μοιράζει στους παίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Για το αν έφυγαν οι αμφιβολίες του με την αποψινή εμφάνιση απέναντι στον Άρη: «Όταν λέτε αμφιβολία σε ό,τι αφορά στο τι μπάσκετ μπορούμε να παίξουμε, δεν χωράει αμφιβολία, απλά χρειαζόμαστε χρόνο. Κάθε προπόνηση και κάθε αγώνας είναι προς όφελός μας. Βεβαίως καταλαβαίνετε ότι είναι σημαντική η συνεισφορά του Φαλ που μπήκε στην ομάδα και δημιουργεί μια άλλη συνθήκη στο πώς παίζουμε. Πασάρει καλά, είναι καλός δέκτης της μπάλας και καταλαβαίνει το παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Μέσω αυτού του γεγονότος και από την προσπάθεια όλων, γίναμε πολύ ομαδικοί. Είχαμε 27 ασίστ.

Γενικά ο Άρης έπαιξε δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια και είχε και το ταξίδι και πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα, όπως και εμείς γιατί παίξαμε Παρασκευή. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμάς που μοιράσαμε τον χρόνο και κανείς δεν έπαιξε πάρα πολύ».

Για τον Μιλουτίνοφ: «Δεν έχει μπει στην ομαδική προπόνηση, κάνει ατομικές, έχει κάνει πολλή προπόνηση στα βάρη. Αύριο έχουμε μόνο μια προπόνηση, μόνο τακτικής γιατί παίζουμε την Τρίτη, οπότε πρέπει να πάρει πάνω από 3 προπονήσεις για να παίξει ένα ματς μετά από έναν μήνα απουσίας. Όσο γρηγορότερα μπει, τόσο το καλύτερο για εμάς.

Έχουμε 15-16 παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι στη 12άδα. Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές, αλλά όλοι μπορούν να βρεθούν και εκτός 12άδας».

Για τη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στην EuroLeague: «Δεν θα ήθελα να πάω στο παιχνίδι με την Εφές. Δεν είναι αυτή η λογική μας, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο. Το Μιλάνο είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, ελπίζουμε να είναι ένα παιχνίδι που θα χαρεί και ο κόσμος, μακάρι να τους προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε:

«Καλησπέρα σας. Ήταν το 2ο από μια σειρά συνεχόμενων δύσκολων παιχνιδιών για εμάς. Έχουμε γνώση για να παίζουμε την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, ξέραμε ότι θα έπρεπε να καταναλώσουμε ενέργεια, είναι μια ομάδα που επιτίθεται στην μπάλα, παίζει σκληρά και έχει ταυτότητα. Βέβαια τώρα ο Άρης έχει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, είχε και το ταξίδι στη Λιθουανία, που έριξε το επίπεδο της ενέργειάς τους. Εμάς κάθε παιχνίδι σε μια περίοδο ενσωμάτωσης που διανύουμε μας κάνει καλύτερους, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί και μια διαδικασία επανένταξης. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα δείγμα καλού παιχνιδιού συνεργασίας. Καλή συνέχεια στον Άρη.

Κάθε ομάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Υπάρχουν ομάδες που έχουν χάσει παίκτες από τραυματισμούς. Η Ολυμπιάδα όπως και το παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι δημιούργησε μια ειδική συνθήκη για τις ομάδες, με παίκτες που το καλοκαίρι δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν. Κάποιες ομάδες έχασαν κομβικούς παίκτες αν εννοείτε για τη Ρεάλ. Μπορεί να μην είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά ήταν σημαντικοί. Έφυγε και ο Γιαμπουσέλε και έτσι κάθε ομάδα χρειάζεται χρόνο για να ξαναπαίξει καλά, χρειάζεται χρόνο στο αμυντικό της παιχνίδι, αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αστάθεια για το πώς παίζουμε. Σε αυτό βοηθάει το μεγάλο βάθος στον πάγκο. Όσες ομάδες θέλουν να τη βγάλουν με ρόστερ 8-9 παικτών, θα δυσκολευτούν πολύ», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αλτρουισμό των παικτών του:

Ο Καστρίτης μίλησε για το περιστατικό με τον Μαντζούκα: «Αφορά καθαρά το εσωτερικό της ομάδας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:49 - 13.10.2024

Ο Καστρίτης μίλησε για το περιστατικό με τον Μαντζούκα: «Αφορά καθαρά το εσωτερικό της ομάδας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο»

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε μετά την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό χωρίς να θέλει να αναλύσει το περιστατικό με τον Λευτέρη Μαντζούκα, ενώ έκανε λόγο για την εικόνα της ομάδας του και τα «βλέμματα» της διοίκησης στην μπασκετική αγορά.

«Όταν κάναμε ομαδική δουλειά, παίρναμε τα ριμπάουντ και αφήναμε τον Άρη σε χαμηλά επίπεδα. Νομίζω ότι το διάστημα που χάσαμε τα ριμπάουντ έγινε λόγω χαλάρωσης».

Τέλος μίλησε για τους Γκος και Μιλουτίνοβ και αν υπολογίζει τους δύο παίκτες για την διαβολοβδομάδα της Euroleague:

«Για το πρώτο ματς όχι δεν τους υπολογίζω είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για τον Νάιτζελ να επανέλθει, χωρίς να έχει κάτι σοβαρό βέβαια. Για τον Μιλουτίνοβ, θα πρέπει να κάνει κάποιες ομαδικές προπονήσεις για να μπει. Όμως δείχνει σε καλή κατάσταση. Ίσως στο ματς της Παρασκευής, αλλά νομίζω ότι το ιδανικό θα ήταν στο παιχνίδι στο Μόναχο».