Πίτερς για Βεζένκοφ: «Γελάω με όλα αυτά - Όλοι νόμιζαν ότι θα ήμουν εκνευρισμένος όταν γύρισε ο Σάσα»

Πίτερς για Βεζένκοφ: «Γελάω με όλα αυτά - Όλοι νόμιζαν ότι θα ήμουν εκνευρισμένος όταν γύρισε ο Σάσα»

Ευτυχία Οικονομίδου 23:29 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 14.09.2024

Ο Άλεκ Πίτερς έβαλε μια για πάντα τέλος στις υποθέσεις εκείνων που τον ήθελαν να δυσαρεστείται με την άφιξη του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες έδωσαν τον πρώτο τους αγώνα στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου για το Crete International Basketball Tournament, κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. Με μεγάλο «όπλο» του τα τρίποντα, αλλά και τον... καυτό Πίτερς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 78-66 και θα αντιμετωπίσει στον τελικό του τουρνουά τη Φενέρμπαχτσε (Κυριακή 15/09, 20:30).

Ο Άλεκ Πίτερς που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 16 πόντους, αποφάσισε στις δηλώσεις του μετά το ματς να βάλει τέλος σε όλα όσα λέγονται για εκείνον, το ρόλο του στον Ολυμπιακό και την άφιξη του Σάσα Βεζένκοφ.

Τρίποντα, γρήγορες επιθέσεις, ένας σταθερός Βεζένκοφ και ο... περσινός Πίτερς

Τρίποντα, γρήγορες επιθέσεις, ένας σταθερός Βεζένκοφ και ο... περσινός Πίτερς

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους Μπολόνια και το δείγμα των «ερυθρόλευκων» σε μία νίκη με διψήφια διαφορά έχοντας μπροστάρηδες τους Άλεκ Πίτερς και Σάσα Βεζένκοφ.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Άλεκ Πίτερς:

Για την προετοιμασία στο Crete International Basketball Tournament: «Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να παίξουμε με τόσο μεγάλες ομάδες στην προετοιμασία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία που είμαστε εδώ στην Κρήτη τέσσερις ομάδες αυτού του επιπέδου. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ξέρετε και ο κόουτς μας το λέει, η εικόνα αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει καλή. Αλλά για αυτό υπάρχει η προετοιμασία και για αυτό έχουμε αυτοπεποίθηση.

Όλοι είναι πολύ έμπειροι στα αποδυτήρια και καταλαβαίνουμε τους ρόλους και τις προσδοκίες με τα παιδιά που ήρθαν φέτος. Κάθε ημέρα προσπαθούμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε. Το να κερδίζεις, βέβαια, σε βοηθάει ακόμα περισσότερο».

Για τις προσδοκίες σχετικά με τον ρόλο του στον Ολυμπιακό: «Ο ρόλος μου αλλάζει κάθε χρόνο. Ειλικρινά αυτό είναι κάτι που θα εξελίσσεται με τον χρόνο. Το πλεονέκτημα που έχουμε όταν όλοι είναι έμπειροι στα αποδυτήρια είναι ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε σε όποιους ρόλους χρειαστεί να πάρουμε».

Για το αν μπορεί να συνυπάρξει με τον Σάσα Βεζένκοφ στο παρκέ: «Γελάω με αυτό. Όλοι νόμιζαν ότι θα ήμουν εκνευρισμένος όταν γύρισε ο Σάσα. Αυτή ήταν η αντίδραση όλων, πίστευαν ότι δεν θα μου αρέσει. Όμως αν θέλετε την αλήθεια, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος για τον Σάσα. Είναι φίλος μου και είναι υπέροχο που γύρισε στο μέρος που αγαπάει.

Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης σε αυτό, όσοι βρίσκονται εκτός της ομάδας μπορούν να έχουν τις απόψεις τους. Ο κόουτς ξέρει πώς να μας χρησιμοποιεί και ο εγώ με τον Σάσα έχουμε την κατάλληλη χημεία για να παίξουμε μαζί. Υπέγραψα την επέκταση για κάποιο λόγο. Θέλω να συμβάλλω σε αυτό που κάνουμε».

Για τα πιο σημαντικά στοιχεία ενόψει της έναρξης ακόμα μίας σεζόν: «Η χημεία είναι το πιο σημαντικό, η ατμόσφαιρα, το κλίμα και να πιέζουμε ο ένας τον άλλον διαρκώς προς το καλύτερο. Αυτά θα είναι τα ίδια όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Όταν έχουμε αυτή τη σταθερότητα, θα μπορούμε να προχωράμε μπροστά και να δίνουμε το καλύτερο».