Οι μέρες που ο «πύργος» Μιλουτίνοφ είχε... πέσει στη «σκακιέρα» του Μπαρτζώκα

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

© InTime

Οι μέρες που ο «πύργος» Μιλουτίνοφ είχε... πέσει στη «σκακιέρα» του Μπαρτζώκα

Παναγιώτης Ραμαντάνης 14:59 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 11.09.2024

Εν αναμονή των απαντήσεων στις εξετάσεις του Νίκολα Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό, προκειμένου να δουν πόσο διάστημα θα απουσιάσει.

Σπουδαίες οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι Πειραιώτες έχουν θέσει ψηλά τον πήχη για τη σεζόν 2024-2025 και θέλουν να φτάσουν μέχρι τέλους στις ελληνικές διοργανώσεις, αλλά και στην Ευρώπη. Παρά την αναβάθμιση στο ρόστερ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να λύσει ένα πρόβλημα, το οποίο έχει προκύψει ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

Στην προπόνηση της Δευτέρας (09/09) ο Νίκολα Μιλουτίνοφ γύρισε τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν τα ιατρικά αποτελέσματα και το πόσο θα απουσιάσει ο Σέρβος σέντερ, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι θα μείνει εκτός για τα πρώτα επίσημα ματς της χρονιάς, εκ των οποίων τα δύο κρίνουν τον πρώτο τίτλο (Super Cup).

Ο «Μίλου» ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς πέρσι και είχε χάσει αρκετά ματς της ομάδας. Την 7η αγωνιστική της Euroleague κόντρα στην Μπασκόνια στο ΣΕΦ, έπαιξε με τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε στο αριστερό γόνατο, κάτι το οποίο τον κράτησε εκτός για περίπου δύο εβδομάδες. Ο πιο σοβαρός τραυματισμός του Νίκολα ήταν σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» τον Ιανουάριο.

Στις 23/01 για την Basket League, ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Σε μία φάση από... του πουθενά πάτησε το πόδι του Παπανικολάου και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε στο παρκέ. Ο Σέρβος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα διάστημα περίπου 3 μηνών.

Ο Μιλουτίνοφ είχε επιστρέψει την τελευταία αγωνιστική της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε και έδειξε ότι ο τραυματισμός του δεν τον είχε επηρεάσει. Προερχόμενος από τους τελικούς της Basket League όπου ήταν ο μόνος σέντερ του Ολυμπιακού (τραυματίας Φαλ, εκτός λίστας Ράιτ), αλλά και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με τη χώρα του, ο τραυματισμός του λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, ήταν το χειρότερο σενάριο.

Παρά τη δυνατή front line που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» και τις εξαιρετικές επιλογές στους σέντερ, τα προβλήματα τραυματισμών είναι συχνά, κάτι το οποίο προφανώς, δεν βοηθάει και τον coach Μπαρτζώκα να κάνει όπως θέλει τη δουλειά του, αλλά και να βγάλει τα συστήματα κάτω από τη ρακέτα. Οι Φαλ, Ράιτ και Μιλουτίνοφ έχουν διαφορετικά στοιχεία.

Προφανώς τα πλάνα του Έλληνα προπονητή θα αλλάξουν για τις πρώτες αγωνιστικές σε περίπτωση που φανεί πως ο Νίκολα έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και θα απουσιάσει για μεγάλο διάστημα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!