Euroleague: Οι παίκτες που είναι free agents και θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Euroleague: Οι παίκτες που είναι free agents και θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 11:01 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά προκειμένου να αντικαταστήσει τα κενά που αφήνουν οι Βεζένκοφ και Σλούκας και το Sportal σας παρουσιάζει τους παίκτες της Euroleague που παραμένουν free agents.

Ένα περίεργο καλοκαίρι για την ομάδα του Πειραιά έχει ξεκινήσει και όσο οι μέρες περνούν, τόσο η αγωνία των φίλων της μεγαλώνει.

Η φυγή του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA και η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό, άλλαξαν άρδην το μεταγραφικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πλέον καλείται να αντικαταστήσει δύο κομβικούς παίκτες για την ομάδα του και να τη διατηρήσει μέσα στις κορυφαίες της Ευρώπης.

Οι παίκτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι για όλα τα γούστα και τα... πορτοφόλια! Οι επιλογές πολλές και οι αθλητές με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αρετές θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν τους Πειραιώτες. Φυσικά και το μεγαλύτερο κριτήριο είναι να μπορούν και να αφομοιώσουν συνολικά τη λειτουργία της ομάδας του Πειραιά, η οποία στα χρόνια του Γιώργου Μπαρτζώκα λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι. 

Ας δούμε όμως τις επιλογές της αγοράς:

Γκαρντ

Κέβιν Πάνγκος, Σάμπαζ Νέιπιερ, Σέρχι Ροντρίγκεζ (μάλλον θα συνεχίσει στη Ρεάλ), Μίλος Τεόντοσιτς, Νέιτ Ουόλτερς, Μαοντό Λο, Κόρι Χίγκινς (μάλλον θα τον αφήσει η Μπαρτσελόνα ελεύθερο), Ίφε Λούντμπεργκ, Πάρις Λι, Μάρκους Έρικσον, Μπριν Φορμπ, Κάσιους Ουίνστον.

Φόργουορντς

Νίκολα Μίροτιτς (Μένει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα όμως φημολογείται ότι έχει απορρίψει πρόταση των δύο ελληνικών ομάδων), Χουάντσο Ερνάνγκόμεζ (κοντά σε Μπαρτσελόνα), Νίκολα Κάλινιτς, Λουκ Σίκμα, Πετρ Κορνελί, Άντονυ Ράντολφ, Άνταμ Χάνγκα, Ρόκας Γκιεντράιτις, Ντουέιν Μπέικον, Τίμο Λουκ Καμπαρότ, Λούις Ολίντε, Ματέους Πονίτκα, Ντέρικ Ουίλιαμς, Αουγκούστιν Ρούμπιτ, Φιλίπ Πετρούσεφ, Τσίμα Μονέκε, Μπεν Μπέντιλ, Κρις Σίνγκλετον, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ντάλτον Χομς, Ντεσόν Τόμας, Λούκα Σάμανιτς.

Συμπερασματικά η αγορά είναι γεμάτη ευκαιρίες. Τόσο για τους ερυθρόλευκους, όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες που ψάχνονται να ενισχυθούν, οι επιλογές είναι πολλές. Μερικοί από αυτούς θα κολλούσαν ιδανικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος συνεχίζει το ψάξιμο χωρίς βιασύνη, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρα από τις αθλητικές ικανότητες των παικτών, θέλει να μπορούν να «κουμπώσουν» και ως χαρακτήρες, προκειμένου η ομάδα να διατηρήσει την ομοιογένειά της και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια...

Tags: